Η «κρυφή βiα» και η «νέα Ελλάδα» στο αποψινό Special Report (trailer)

Ο Τάσος Τέλλογλου και μαζί του ο Αντώνης Φουρλής, αλλά και οι έμπειροι reporters του ειδησεογραφικού τμήματος του ΑΝΤ1, παρουσιάζουν μεγάλες έρευνες, αποκαλυπτικά θέματα, αποκλειστικές συνεντεύξεις, διεισδυτικά ρεπορτάζ, συναρπαστικές αφηγήσεις και οδοιπορικά από την Ελλάδα και τον κόσμο.

«Special Report»: Δείτε απόψε, Τρίτη 26 Μαΐου, στις 24:00 τα μεσάνυχτα, στον ΑΝΤ1:

«Κρυφή βiα»

Η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας σήμαινε, για τους δύο περασμένους μήνες, ένα βασικό πράγμα: όλοι έπρεπε να μείνουμε στο σπίτι. Για αρκετές γυναίκες, η υποχρεωτική καραντίνα υπήρξε ένα κρυφό μαρτύριο, αφού αναγκάστηκαν να μείνουν, επί μακρόν, στον ίδιο χώρο με συντρόφους που ασκούν βiα πάνω τους.

Η Κέλλυ Χεινοπώρου προσπάθησε  να μάθει τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών, στο διάστημα του lockdown.

Το «Special Report» καταγράφει την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βιας στην Ελλάδα, φιλοξενεί μαρτυρίες θυμάτων και ειδικών κι επιχειρεί να ρίξει φως στον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία ανταποκρίνεται στα περιστατικά αυτής της σιωπηρής, κρυφής βiας.

«Η νέα Ελλάδα»

Το «Special Report» μπαίνει στο «Ithaca Lab», εκεί όπου, μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης αλλά και μετά την αναταραχή της πρόσφατης πανδημίας, επιχειρείται ο σχεδιασμός μια νέας προσέγγισης, που θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη.

Η Μαρία Σαράφογλου συναντά, εκεί, τον Στηβ Βρανάκη. Σε μία αποκλειστική συνέντευξη, ο Έλληνας ομογενής, που μετά από μία λαμπρή καριέρα στη Google αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα, μιλά για τις προκλήσεις του ρόλου του, ως του πρώτου Chief Creative Officer της χώρας μας: να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και την ενέργειά του για να δημιουργήσει ένα νέο, ελκυστικό αφήγημα για τη χώρα.

Executive Producer: Άννα Αρβανίτη
Αρχισυνταξία: Ιωάννα Λουλούδη
Δημοσιογραφική Ομάδα: Λάζαρος Μπέλτσιος, Μαρία Σιδηροπούλου, Ρωμανός Γκότζος
Σκηνοθεσία βίντεο: Κωστής Παπαδάκης
Σκηνοθεσία στούντιο: Αλέξης Βούλγαρης
Παραγωγή: VICE Greece

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: