I. Kourbela: Γεωμετρικές γραμμές, όγκος & κομψά φορέματα σε μία συλλογή γεμάτη statement κομμάτια

Τα must have κομμάτια του χειμώνα μέσα από τη σύγχρονη, καλλιτεχνική προσέγγιση της γνωστής, Ελληνίδας σχεδιάστριας.

Η Ιωάννα Κουρμπέλα δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση σχεδιάστριας, είναι μία fashion designer με τόσο χαρακτηριστική, σχεδιαστική ταυτότητα που είναι δύσκολο να μην αναγνωρίσεις μία δημιουργία της, είτε μιλάμε για ένα «αποδομημένο» πλεκτό, είτε για ένα structured πανωφόρι, είτε για ένα dramatic lingerie dress. Οι μίξη διαχρονικών γραμμών, όπως τα σοφιστικέ blazer και τα midi φορέματα με τις αγαπημένες της γεωμετρικές γραμμές και τις αρχιτεκτονικές αναφορές στα ρούχα της, κάνουν αυτήν τη συλλογή της για τον χειμώνα του 2022 -αλλά και κάθε συλλογή της- case study με θέμα «πώς μπορώ να έχω statement κομμάτια στην γκαρνταρόμπα μου που θα φοράω για πάντα.

I. Kourbela: Γεωμετρικές γραμμές, όγκος & κομψά φορέματα σε μία συλλογή γεμάτη statement κομμάτια

Οδηγός Αγοράς: Δέκα μικρά και διακριτικά κοσμήματα για να λάμψεις τα φετινά Χριστούγεννα

«Το ρούχο είναι το σπίτι του σώματος», αναφέρει η σχεδιάστρια και μαζί με το «Create yourself», είναι τα δύο μότο που χρησιμοποιεί πιο συχνά από ποτέ και τώρα φαντάζουν εξαιρετικά επίκαιρα. «Για μένα όμως αυτές οι εκφράσεις έχουν μια πολύ προσωπική αξία. Με τον ίδιο τρόπο που όταν προσκαλείς κάποιον στο σπίτι σου του επιτρέπεις να εισέλθει στο οικείο σου περιβάλλον, έτσι προσεγγίζω τον σχεδιασμό των συλλογών μου. Τα ρούχα για μένα έχουν έναν συμβολισμό, είναι το μέσο όπου θα φιλοξενηθεί το ίδιο μας το σώμα, είναι το σπίτι του. Στόχος μου, λοιπόν, είναι όποιος επιλέγει τις δημιουργίες μου να νιώθει πως φιλοξενείται μέσα σε αυτές με τον καλύτερο τρόπο», τονίζει η Ιωάννα Κουρμπέλα και μας παρουσιάζει μερικές από τις πιο σοφιστικέ δημιουργίες του φετινού χειμώνα.

Capsule Collection

Πολυτελή υφάσματα, ντελικάτες υφές και θηλυκά πατρόν συνθέτουν την «Ioanna Kourbela Capsule Collection» για τον χειμώνα 21-22. Ένας έκδηλος ρομαντισμός μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου vintage, δομεί ρούχα και looks με έντονη, festive διάθεση. Sophisticated σιλουέτες που αγκαλιάζουν το σώμα, γεωμετρικές γραμμές, origami κατασκευές και ιδιαίτερα πλεκτά κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, μας προετοιμάζουν για τη γιορτινή περίοδο που ακολουθεί. Μέσα από αυτήν τη συλλογή μας δίνεται η δυνατότητα να «γιορτάσουμε» την εμπειρία του κομψού glamour.

«Το ‘Create yourself’, εκφράζει όλη αυτή την πολυμορφικότητα στον σχεδιασμό και τον διάλογο που ανοίγω με ένα ύφασμά μου στο ατελιέ. Στη συνέχεια, αυτό αποκτά μια πιο οικουμενική διάσταση, περνώντας στον τελικό καταναλωτή και δίνοντάς του την ευκαιρία να δημιουργήσει τη δική του επιθυμητή εικόνα μπροστά στον καθρέφτη του», λέει η fashion designer αναλύοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία που βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη χειμερινή της συλλογή.

Loose σακάκια, edgy tops με cutouts, midis σε άλφα γραμμή και cardigans πάνω από slip dresses, αποτελούν μερικά από τα winter essentials που θα δεις στην παρακάτω gallery και μερικές από τις πιο ξεχωριστές επιλογές για τα Ρεβεγιόν των εορτών, πάντα με το καλλιτεχνικό πρίσμα της Ιωάννας Κουρμπέλα και με την υπογραφή ενός brand που «θέλει το ρούχο να είναι το σπίτι σου» και εκεί να «μένει» ο καλύτερος εαυτός σου.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: