Η κόρη του Βαγγέλη Ρωχάμη μιλάει για τον πατέρα της

Φωτογραφίες

Γιάννης Κέμμος

Βίντεο

Γιάννης Κέμμος

Με περισσότερες από δέκα χολιγουντιανού τύπου αποδράσεις σχεδόν από όλες τις φυλακές της χώρας και ένα κρυφτό με την αστυνομία για περισσότερα από είκοσι χρόνια, η ζωή του θα μπορούσε να γίνει μεγάλου μήκους ταινία σαν και αυτές που βλέπουμε στον αμερικανικό κινηματογράφο.

Ο λόγος για τον μετρ των αποδράσεων Βαγγέλη Ρωχάμη, ο οποίος πήρε το προσωνύμιο «Πεταλούδας» λόγω του ότι κατάφερνε να ξεγλιστρά από τα κελιά των φυλακών όπου κρατούνταν, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των δεσμοφυλάκων.

Οι φυλακές Κορυδαλλού, Αλικαρνασσού, Χαλκίδας και Κέρκυρας δεν κατάφεραν να στερήσουν την ελευθερία του πιο διάσημου Έλληνα φαντομά, ενώ όπως έχει πει και ο ίδιος στο παρελθόν, μόνο από τις φυλακές Πατρών δεν κατάφερε να αποδράσει και αυτό όχι γιατί του ήταν δύσκολο, αλλά γιατί τον είχαν κλείσει στην απομόνωση.

Όσο για το ποιο ήταν το μυστικό των περισσότερων αποδράσεων; Όσο απίστευτο και αν ακούγεται… η πλαστελίνη.

Ο υπ’ αριθμόν ένας καταζητούμενος για πολλά χρόνια, κατάφερνε να φτιάχνει με την πλαστελίνη καλούπια των κλειδιών των κελιών και σαν πεταλούδα να πετά έξω από αυτά μακριά προς την ελευθερία.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο κόρες. Τα προβλήματα που είχε όμως με το νόμο, οι φυλακές και οι αποδράσεις, έφεραν σύντομα το διαζύγιο.

Ποτέ δεν εγκατέλειψε την οικογένεια του όμως, όπως αποκαλύπτει στο newsbeast.gr η μεγάλη του κόρη Μαρία Ρωχάμη, γνωστή τραγουδίστρια η οποία έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πίστες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δίπλα σε σπουδαία αστέρια του πενταγράμμου όπως η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Σταμάτης Γονίδης.

Η Μαρία η οποία δηλώνει υπερήφανη για τον μπαμπά της καθώς όπως λέει δεν έβαψε ποτέ τα χέρια του με αίμα, μας ανοίγει την καρδιά της και μας μιλάει για τα παιδικά της χρόνια, την αγάπη που έχει για τον πατέρα της, για το bullying που δέχτηκε η αδερφή της και φυσικά για την ενασχόλησή της με το τραγούδι.

Αποκαλύπτει ακόμη ότι ο διαβόητος φυγάς όταν ήταν δραπέτης μεταμφιεζόταν και πήγαινε να την ακούσει στα μαγαζιά που τραγούδαγε.

- Πώς είναι να είσαι η κόρη του Βαγγέλη Ρωχάμη;

Η κόρη του Βαγγέλη του Ρωχάμη είναι όπως όλα τα άλλα τα παιδιά και όπως όλα τα άλλα θηλυκά. Έχω τους φίλους μου, την οικογένειά μου και ζω φυσιολογικά ως κόρη του Ρωχάμη.

- Πώς πέρασες τα τα παιδικά σου χρόνια; Αντιμετώπισες προβλήματα λόγω του πατέρα σου η ίδια ή η οικογένεια σου;

Ο πατέρας μου έδρασε την εποχή του ‘70 και του ‘80. Σε αυτή την 20αετία εγώ ήμουν ένα εκκολαπτόμενο που δεν μπορούσε να έχει την άποψη και να καταλάβει αυτό το βαρύ το όνομα που έπεφτε πάνω του. Εκτός αυτού ήμουν και πολύ προστατευμένη από την οικογένειά μου. Από την μητέρα μου από τον άντρας της… γιατί μεγάλωσα με άλλη οικογένεια φυσικά. Και δεν το κατάλαβα ιδιαίτερα. Οι δικοί μου χώρισαν όταν ήμουν περίπου 5-6 ετών.

Όμως ήταν σαν ήταν ήδη χωρισμένοι άσχετα αν δεν είχαν πάρει διαζύγιο, γιατί από την στιγμή που ήταν φυλακισμένος ο πατέρας μου, η μητέρα μου μεγάλωνε τα παιδιά της εμένα και την αδερφή μου στην Αθήνα στο Νέο Κόσμο μαζί με τους γονείς της. Και η μητέρα μου ήταν πολύ μικρή και αν θες να σου πω θυμάμαι όταν έδινε εξετάσεις η μητέρα μου, εμένα με άφηνε στο πίσω θρανίο στο σχολείο όπου πήγαινε η μητέρα μου.

- Εσύ ή η αδερφή σου δεχτήκατε ποτέ bullying στο σχολείο λόγω των αποδράσεων του πατέρα σας;

- Κάποια bullying είχε δεχτεί η αδερφή μου στο σχολείο στην Αθήνα, όταν είχε γίνει μία δραπέτευση του μπαμπά και φοβήθηκαν και μάζεψε υπογραφές η γειτονιά ότι μπορεί να έρθει και να γίνει κάποιο ντου (από την αστυνομία), όχι για τον πατέρα μου ότι θα πείραζε τα παιδιά, αλλά σε συμπλοκή ανάμεσα στην αστυνομία που τον ψάχνει και τον πατέρα μου μήπως γίνει κάτι. Και όταν πήγαινε στο σχολείο η αδερφή μου γινόταν όλη αυτή η συζήτηση και τα παιδιά δεν την πλησίαζαν.

- Ο πατέρας σου ερχόταν στα μαγαζιά που τραγούδαγες να σε δει;

Συνέχεια ερχόταν ναι. Και ως δραπέτης που ήταν και ως ελεύθερος γιατί δεν ήταν πάντα μέσα.

- Περιέγραψέ μας πώς ερχόταν να σε δει ενώ ήταν δραπέτης από τη φυλακή.

Όταν ήταν δραπέτης έβαζε τα μουστάκια του, τις περούκες του, τα έτσι του και ερχότανε. Μου είχε κάνει και έκπληξη και τον είχα καταλάβει αλλά συνήθως ενημερωνόμουν.

- Πώς αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί σου το γεγονός πως ήσουν κόρη του Ρωχάμη;

Στο μουσικό κομμάτι ή στης νύχτας το κομμάτι, με βοήθησε πολύ γιατί υπήρχε σεβασμός προς το όνομά του, με βλέπανε με αξιοπρέπεια, δεν κοιτούσαν να με φάνε ας πούμε… να μην πληρωθώ, διάφορα που συμβαίνουν στη δουλειά μας. Καλύτερα προγράμματα, προτάσεις. Ήταν καλά.

Ωστόσο όπως μας αποκάλυψε, επιφυλακτικοί απέναντι της ήταν συνάδελφοι της από άλλες δουλειές που έκανε, όπως όταν εργάστηκε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, ως αντιπρόσωπος σούπερ μάρκετ ή στον τομέα που έχει σπουδάσει ως καθηγήτρια αισθητικής.

Με δυσκόλεψε πολύ το όνομά μου στον πρωινό κόσμο τον επαγγελματικό. Αυτοί ήταν αρκετά καχύποπτοι θα σου πω. Δεν ξέρω τον λόγο. Όμως οι άνθρωποι που δούλεψα μαζί τους, μέχρι σήμερα αν πας να τους μιλήσεις, πιστεύω ότι θα σου πουν τα καλύτερα. Δηλαδή έχω ανταμειφθεί από τον φόβο που είχαν, τους έχω κερδίσει με την ευγένεια και έτσι όλα καλά.

- Κλείνοντας, πώς θα χαρακτήριζες τον Βαγγέλη Ρωχάμη με τρεις λέξεις;

Είναι πεισματάρης. Πάρα πολύ πεισματάρης, υπομονετικός. Πολύ υπομονετικός και αγαπησιάρης, τον αγαπάνε όλοι.

Σήμερα ο Βαγγέλης Ρωχάμης ζει ήρεμα και οικογενειακά στο αγαπημένο του χωριό Λευκαντί Ευβοίας χωρίς να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Όσο για την Μαρία, ετοιμάζεται να μπει στο στούντιο προκειμένου να ηχογραφήσει τα νέα της τραγούδια, ενώ αυτή την περίοδο εμφανίζεται σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: