Η κοκκινομάλλα αστυνομικός που έπιασε τον «Εσκο»

Η ψηλόλιγνη κοκκινομάλλα αξιωματικός που την περασμένη Τρίτη πήρε μέρος στην κινηματογραφική επιχείρηση που έστησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για να βάλει στο χέρι τον «Εσκο» δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Αλλωστε, όταν δέχτηκε την επίθεση με το κατσαβίδι από τον 30χρονο Αλβανό μαφιόζο, προφανώς έχοντας κατάλληλη εκπαίδευση κατάφερε να τον πυροβολήσει στα πόδια και να τον συλλάβει γράφοντας το φινάλε σε ένα κυνήγι που κράτησε περισσότερο από δυόμισι χρόνια.

Η ανθυπαστυνόμος με πολλά χρόνια υπηρεσίας στην Ασφάλεια έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με μεγάλες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, στις περισσότερες από αυτές ήταν πρωταγωνίστρια, όπως τον Ιούνιο του 2020 όταν πήγε και πέρασε χειροπέδες στην Εφη Κακαράντζουλα, τη γνωστή βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας, την οποία και συνόδευσε και στον εισαγγελέα, απ’ όπου και η φωτογραφία. Στα 35 της χρόνια η ανθυπαστυνόμος της Ασφάλειας κρατάει χαμηλό προφίλ διοχετεύοντας όλη την ενέργειά της στις επιχειρήσεις και αναλαμβάνοντας τα δύσκολα κομμάτια στα οποία απαιτείται γυναικεία παρουσία. Στην επιχείρηση «Πολυτεχνειούπολη» της περασμένης Τρίτης, η μάχιμη αξιωματικός βρισκόταν στο πεδίο της έρευνας σχεδόν για δύο 24ωρα.


Η ανθυπαστυνόμος με πολλά χρόνια υπηρεσίας στην Ασφάλεια έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με μεγάλες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αυτή της σύλληψης της Έφης Κακαράντζουλα, της βιτριολίστριας της Αγίας Ελεούσας, απ’ όπου και η φωτογραφία

Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας περιγράφεται το σκηνικό αλλά και ο τρόπος που έδρασε η εκπαιδευμένη αστυνομικός σε μια κρίσιμη στιγμή για τη ζωή της. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, «αισθάνθηκε αδιαθεσία, κάλεσε συνάδελφο από τον στενό της κύκλο-περιβάλλον να μεταβεί στο σημείο (παλαιές φοιτητικές εστίες) προκειμένου να τη μεταφέρει στην οικία της.

Επειτα από την επιβίβαση και σχεδόν ταυτόχρονα, έγινε αντιληπτός από την αστυνομικό να εισέρχεται από την πύλη της Πολυτεχνειούπολης ο “Εσκο” ενώ ενημέρωσε τον οδηγό και φίλο της». Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση στην οποία βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ο 30χρονος Αλβανός μαφιόζος. Είχε προηγηθεί μερικά λεπτά νωρίτερα η παρουσία του «έξωθεν του Τμήματος στου Ζωγράφου όπου και φώναξε: “Ηρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο, θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι”, ενώ αμέσως κινήθηκε προς την πύλη της Πολυτεχνειούπολης».

Το σκηνικό που ακολούθησε ήταν εφιαλτικό. Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «προτού προλάβει να ενημερώσει τον επικεφαλής της συντονισμένης επιχείρησης ο “Εσκο” είχε προσεγγίσει το ιδιωτικό όχημα των αστυνομικών από τη μεριά του συνοδηγού που βρισκόταν η αστυνομικός ρωτώντας την ώρα, ενώ στην αρνητική απάντηση των αστυνομικών συνέχισε λέγοντάς τους “ρε μ@@@, φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω”.

Εκείνη τη στιγμή και σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή του τη φράση, έχοντας και τα δυο του χέρια στις τσέπες του μπουφάν και κάνοντας ξεκάθαρο στους αστυνομικούς την ύπαρξη αντικειμένου εντός, με την κίνησή του να το εξάγει, ο συνάδελφος της αστυνομικού έκανε χρήση του υπηρεσιακού του πυροβόλου όπλου και έβαλε μία φορά κατά αυτού, χωρίς όμως να κατορθώσει να αποτρέψει την επίθεση. Ο “Εσκο”, παρά τη σε βάρος του επίθεση, κατάφερε δύο χτυπήματα με νύσσον αντικείμενο — κατσαβίδι στην αστυνομικό, με πρόθεση την κρανιοεγκεφαλική χώρα, με την τελευταία να σηκώνει το δεξί της χέρι καταφέρνοντας τραύμα στο χέρι.


Προκειμένου να αποτρέψει τη συνεχιζόμενη επίθεση, έκανε χρήση του υπηρεσιακού της πυροβόλου όπλου και έβαλε τρεις φορές κατά αυτού καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει. Στην προσπάθεια του συναδέλφου της αστυνομικού να του παράσχει πρώτες βοήθειες (τουρνικέ), η μητέρα του προέβαλε αντίσταση γρονθοκοπώντας τόσο τον αστυνομικό όσο και τη γυναίκα αστυνομικό, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί. Στο σημείο τού παρείχε η ΕΚΑΜ πρώτες βοήθειες μέχρις ότου να προσέλθει σταθμός του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”. Οπως προκύπτει από την υποβλητική αναφορά της υπηρεσίας μας, οι επιθέσεις με κατσαβίδι αποτελούσαν μέθοδο πρόκλησης σωματικών βλαβών από μέλη της οργάνωσης σε διάφορους παθόντες».

Οπως λένε μάχιμοι αστυνομικοί που έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με σκληρούς κακοποιούς, η 35χρονη ανθυπαστυνόμος κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόταν καλά και την ώρα που ο μαφιόζος την κάρφωνε με το κατσαβίδι να σηκώσει το όπλο και να τον πυροβολήσει στα πόδια για να τον ακινητοποιήσει. Μια ενέργεια που δείχνει ότι είναι άριστα εκπαιδευμένη και έμπειρη σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Η άλλη πλευρά

Στον αντίποδα, τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας τράβηξε η μόλις 22 ετών δόκιμη αστυνομικός που προτού καν ορκιστεί να υπερασπίζεται τον νόμο πέρασε στην αντίπερα όχθη και έγινε συνεργός της αλβανικής μαφίας. Η ίδια, που έδωσε δύο φορές Πανελλαδικές Εξετάσεις για να περάσει στην Αστυνομία, κατάφερε να υποκλέψει πληροφορίες για τον τρόπο που θα έστηναν την επιχείρηση οι συνάδελφοί της και να ενημερώσει με κωδικοποιημένη συνομιλία όχι μία, αλλά δύο φορές τον Αλβανό σύντροφό της και υπαρχηγό του κυκλώματος για να προλάβουν να «εξαφανίσουν» τον μεγάλο αρχηγό και ουσιαστικά να ακυρώσει τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: