Η Kia Europe αύξησε τις πωλήσεις της κατά 16,8% στην Ευρώπη παρά την πτωτική την αγορά το πρώτο εξάμηνο στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) από την  αρχή του 2022 η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο συρρικνώθηκε κατά 13,7% . Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία αύξηση στις πωλήσεις (16,8% ) νέων οχημάτων κατέγραψε η Kia Europe που επέστρεψε στην ανάπτυξη. Μάλιστα τα στοιχεία της ACEA επιβεβαιώνουν το μερίδιο αγοράς της Kia στο 5,2%.

Σε όλη την ΕΕ, την ΕΖΕΣ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Kia κατέγραψε πωλήσεις 293.364 μονάδων, διατηρώντας την σταθερά στη λίστα των κορυφαίων 10 κατασκευαστών αυτοκινήτων με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 5,2% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και από την είσοδο πολλών νέων  ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, δήλωσε: «Η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων παραμένει πολύπλοκη, παρουσιάζοντας στους κατασκευαστές πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η γκάμα της Kia μεταμορφώνεται καθώς εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας να γίνουμε ένας έξυπνος πάροχος κινητικότητας και τα σημερινά στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν τη συνεχή θετική ανταπόκριση των καταναλωτών. Πρόσφατα λανσάραμε μια ολοκαίνουργια έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, του Niro, και έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι αυτό το μοντέλο, δίπλα στη μελλοντική μας σειρά προϊόντων EV, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την αυξανόμενη παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων της Kia το 2022 αποτελείται από ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Τα πιο αγαπητά μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά είναι νέο Sportage, η σειρά Niro και η οικογένεια Ceed. Κορυφαίο μοντέλο είναι το ηλεκτρικό Niro.

 

Η Kia Europe αύξησε τις πωλήσεις της κατά 16,8% στην Ευρώπη παρά την πτωτική την αγορά το πρώτο εξάμηνο στην Ευρώπη gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: