Η Κετάντζι Μπράουν πρώτη μαύρη Ανώτατη Δικαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Τρεις Ρεπουμπλικανοί υποστήριξαν την υποψηφιότητα της Τζάκσον — Ο Μπάιντεν εκπληρώνει μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 

Σε μια ιστορικής σημασίας κίνηση προχώρησε η αμερικανική Γερουσία καθώς ενέκρινε την υποψηφιότητα της Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον για το Ανώτατο Δικαστήριο. Με τις ψήφους των Δημοκρατικών και τριών από τους Ρεπουμπλικανούς ανοίγει ο δρόμος για να καθίσει στα έδρανα του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ η πρώτη μαύρη γυναίκα.

Η ψηφοφορία αποτελεί μια σημαντική νίκη για τους Δημοκρατικούς και για τον Τζο Μπάιντεν ο οποίος εκπληρώνει μαι προεκλογική υπόσχεση σε μια εποχή που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σειρά προκλήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και της κρίσης στην Ουκρανία.

Η απόφαση θεωρείται και ορόσημο για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος, ενώ προήδρευσε της αίθουσας κατά τη διάρκεια της ιστορικής ψηφοφορίας.

Η Τζάκσον θα ορκιστεί μετά τη συνταξιοδότηση του δικαστή Στίβεν Μπρέγιερ κάποια στιγμή το καλοκαίρι.

Πριν από την τελική ψηφοφορία, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ χαρακτήρισε τη στιγμή «χαρούμενη, βαρυσήμαντη, πρωτοποριακή».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: