Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατάθηκε για ένα μήνα στην Ισπανία

Έναν ακόμη μήνα αναμένεται να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι θα είναι η τελευταία παράταση, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση στη νέα κανονικότητα μετά το απαγορευτικό που επιβλήθηκε στη χώρα.

Αναλυτικότερα, όπως διευκρίνισε, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη θα παραμείνουν στη Φάση 0 του εθνικού σχεδίου, ενώ ορισμένα νησιά θα προχωρήσουν στη Φάση 2. Οι περιοχές της Βαλένθιας και την Ανδαλουσίας θα προχωρήσουν στη Φάση 1 στις 18 αυτού του μήνα, σύμφωνα με το πλάνο, ενώ περιοχές της Καστίλης θα παραμείνουν στη Φάση 0.

Εν τω μεταξύ, η Ισπανία σήμερα κατέγραψε 102 θανάτους από τον κορονοϊό στη διάρκεια του 24ωρου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί σε ένα 24ωρο, από τα μέσα Μαρτίου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 27.563, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα σε 230.698 από 230.183 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: