Η καταιγίδα «Claudio» προκαλεί σφοδρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές του Λονδίνου

Μεγάλη αναστάτωση στους δρόμους και το σιδηροδρομικό δίκτυο του Λονδίνου έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν περιοχές της Βρετανίας με την επέλαση της καταιγίδας «Claudio».

Οι αρχές της Γηραιάς Αλβιώνας κήρυξαν την βρετανική πρωτεύουσα σε κατάσταση συναγερμού λόγω της σφοδρής καταιγίδας, η οποία αναμένεται να φέρει ριπές ανέμου που θα φτάνουν τα 112 χλμ την ώρα, μαζί με έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως σε περιοχές της νότιας Αγγλίας.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο (Met Office) εξέδωσε «κίτρινη προειδοποίηση» για θυελλώδους ανέμους στη νότια Αγγλία.

Εκτός από τους ισχυρούς ανέμους, οι πολίτες σε μεγάλο τμήμα της Αγγλίας και της Ουαλίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια καθιστώντας δύσκολες — έως αδύνατες — τις μετακινήσεις τους.

Αδιάβατοι ήταν σήμερα πολλοί δρόμοι γεγονός που προκάλεσε κομφούζιο με πολλά αυτοκίνητα να παραμένουν ακινητοποιημένα επί ώρες.

«Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις παραμένει σε ισχύ στη νότια Αγγλία από το Πόρτσμουθ έως το Καντέρμπουρυ και σε τμήματα του Λονδίνου, έως σήμερα το απόγευμα», σχολιάζει το δίκτυο Sky News.


Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για καταιγίδες στα νοτιοδυτικά για σήμερα το απόγευμα και το βράδυ καθώς και στα νοτιοανατολικά .

Στο χωριό Buxted του Σάσeξ, η ποσότητα της βροχής που έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν όση υπολογίζεται ότι πέφτει μέσα σε ένα μήνα.

Πλάνα που έχουν ανεβάσει χρήστες στα social media δείχνουν ισχυρές πλημμύρες στο Κεντ, καθώς και στο «North Acton» του Λονδίνου.

Σε άλλα βίντεο φαίνονται σφοδρές πλημμύρες στο «Turnpike Lane» του βόρειου Λονδίνου, μ’ έναν χρήστη να ισχυρίζεται ότι «χρειάζεται να κάνει κωπηλασία» για να φτάσει στον σιδηροδρομικό σταθμό .

Για τον μετεωρολόγο του βρετανικού δικτύου «Sky News», Τζο Ρόμπινσον, στις περιοχές της ανατολικής και νότιας Αγγλίας, μπορεί να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις, αλλά η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί τις βραδινές ώρες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: