Η Καλαμάτα γιορτάζει τα 200 χρόνια με forum διπλωματίας

Στις 15 και 16 Οκτωβρίου  με πρωτοβουλία του Δημάρχου  Βασιλόπουλου

          Ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχει εκπονήσει και υλοποιεί ένα οραματικό σχέδιο, που περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων με μόνιμο χαρακτήρα και εξωστρέφεια.

          Με το βλέμμα προς αυτή την κατεύθυνση , ο Δήμος διοργανώνει στην Καλαμάτα στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2021 το 1ο διεθνές FORUM Διπλωματίας Καλαμάτας με τίτλο «Η Καλαμάτα (23 Μαρτίου 1821) πρώτη απελεύθερη Πόλη του επαναστατημένου Ελληνισμού μέσα από το πρίσμα της Διεθνούς Διπλωματίας : «200 χρόνια μετά » στα πλαίσια του επίσημου εορτασμού που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.

           Μιλώντας ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος (φωτογραφία) για το νόημα των εκδηλώσεων αυτών τόνισε: «Στόχος μας να μαθαίνουν οι νεότεροι αλλά και να τιμήσουμε τους ήρωες του 1821 με όλους τους τρόπους. Η Καλαμάτα έγραψε όπως όλοι γνωρίζουμε την 1 η σελίδα του Επαναστατημένου γένους , γιαυτό έχουμε σχεδιάσει και εκτελούμε σειρά εκδηλώσεων στις οποίες παίρνουν μέρος σημαντικοί επιστήμονες και προσωπικότητες απ΄ όλους τους τομείς της Δημόσιας ζωής. Το κέντρο της δραστηριότητας μας τώρα έχει πέσει στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης από την οποία θα βγουν σημαντικά συμπεράσματα για την Διπλωματία και τον Ελληνισμό . Σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση».

Πηγή:  xrima-online.gr

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: