Η ιστορία μιας 22χρονης που έφτασε να ζυγίζει 30 κιλά και παραλίγο να πεθάνει

Η 22χρονη Emelle Lewis από το Huddersfield έπασχε από ανορεξία σε ηλικία μόλις 15 ετών.  Πίστευε ότι ήταν «χοντρή και άσχημη» όπως περιγράφει και παραλίγο να πεθάνει.

Καθημερινά χιλιάδες (πια) Instagrammers, τόσο διεθνείς, όσο και εγχώριες, ανεβάζουν στο Instagram εικόνες και μηνύματα που εμπνέουν τις γυναίκεςνα αγαπήσουν το σώμα τους όπως ακριβώς είναι.

Να που όλη αυτή η προσπάθεια αρχίζει να πιάνει τόπο, αφού έγινε το μέσο για μια 22χρονη όχι απλώς να διαγράψει όλες αυτές τις τοξικές αντιλήψεις περί τελειότητας, αλλά να απελευθερωθεί μια και καλή από αυτές.

H ιστορία της 22χρονης Emelle Lewis συγκλονίζει. Η ίδια εξομολογείται ότι το να χάσει βάρος ήταν ο μόνος τρόπος για να γίνει αποδεκτή από τους φίλους της.

Εκανε εξαντλητικές δίατες, γυμναζόταν σε εντατικούς ρυθμούς και άρχισε να χάνει επικίνδυνα βάρος μέρα με τη μέρα. Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο να ζυγίζει 31 κιλά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί επτά φορές στο νοσοκομείο.

Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν ήδη κοντά στον θάνατο. Οπως αποκαλύπτει εκείνο που την έσωσε ήταν το Instagram και το γεγονός ότι ακολουθούσε λογαριασμούς άλλων κοριτσιών που κατάφεραν να νικήσουν αυτή τη διατροφική διαταραχή που πλήττει πολλά νεαρά κορίτσια.

Οπως αναφέρει στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αυτό που της έδωσε δύναμη και ελπίδα για να δώσει τη δική της μάχη ήταν το ότι άλλες γυναίκες σαν εκείνη κατάφεραν να ξεπεράσουν τη νευρική ανορεξία.

Το να μοιράζεται την πορεία της προς την επάνοδο μαζί με άλλους, λειτούργησε σαν κίνητρο για εκείνη ώστε να πιστέψει στον εαυτό της και να παλέψει ακόμα πιο πολύ προκειμένου να ανακτήσει το φυσιολογικό της βάρος.

Δείτε εδώ:

«Εχω ακόμη κακές μέρες, όπου η εικόνα του σώματός μου δεν είναι αυτή που θα ήθελα. Είμαι περήφανη, όμως, για όσα κατάφερα και περήφανη για το σώμα μου. Συγκινούμαι όταν βλέπω τον εαυτό μου να κερδίζει σταδιακά βάρος, να γίνομαι δυνατή και το πιο σημαντικό είναι ότι όλο αυτό το κατάφερα μόνη μου», λέει σήμερα η 22χρονη που η ιστορία της έχει γίνει viral.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: