Η Iris Apfel μιλάει για τα iconic γυαλιά της σε ένα απολαυστικό βίντεο γεμάτο στυλ

Μία γυναίκα ίνδαλμα της παγκόσμιας μόδας μιλά για την θρυλική συλλογή της με γυαλιά και αποκαλύπτει ιστορίες μίας άλλης εποχής.

Όταν μιλάμε για icons, όχι μόνο της μόδας αλλά και της ζωής, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην Iris Apfel. Η αγαπημένη περσόνα του κόσμου της μόδας έκλεισε τα 100 πριν λίγους μήνες, χωρίς να χάσει τίποτα από την χαρά και την ζωτικότητα της, το στυλ και την αξεπέραστη αισθητική της, αλλά πάνω από όλα την διάθεση της για την ζωή.

Το περιοδικό W μίλησε με την Iris Apfel στο πλαίσιο των βίντεο που δημιουργούν με θέμα τα prized possessions, όπου η θρυλική κυρία της μόδας κλήθηκε να μιλήσει για τι άλλο; Για την τεράστια συλλογή της με γυαλιά οράσεως και τους μοναδικούς σκελετούς της. Η ίδια έχει ταυτιστεί στο νου όλων μας με τα υπερμεγέθη πολύχρωμα γυαλιά της, με τους περίτεχνους σκελετούς και την edgy αισθητική.

Όπως διηγείται η ίδια από πολύ μικρή ηλικία λάτρευε τα ιδιαίτερα και ειδικά τα περίεργα γυαλιά. Έτσι, πήγαινε σε όλα τα γνωστά flea markets της τότε Νέας Υόρκης (να θυμίσουμε πως η Apfel γεννήθηκε το 1921) και αγόραζε σπάνια κομμάτια, έχοντας δημιουργήσει μέχρι τα 18 της μια μικρή συλλογή, την οποία φύλαγε μέσα σε ένα μπαουλάκι.

https://www..com/p/Ca2Ly54r_dK

Μάλιστα, η ίδια συνήθιζε για μία περίοδο της ζωή της να φορά γυαλιά οράσεως, χωρίς να έχει καν κάποιο πρόβλημα! Κρατούσε μόνο τον σκελετό και αφαιρούσε τα γυαλιά, προκαλώντας τα βλέμματα του κόσμου. Έτσι, μόλις τελικά χρειάστηκε ένα ζευγάρι γυαλιά, ανέτρεξε στα ευρήματα της και τα έκανε σύμβολο του look της. «Όλοι τότε φορούσαν πολύ μικρά γυαλιά,» δήλωσε στο βίντεο.

https://www.instagram.com/p/CaSUWqBrnY7

Όταν ο κόσμος μάλιστα την ρωτάει, πώς θα χαρακτήριζε το στυλ της, εκείνη απαντά χαριτωμένα πως μάλλον αυτό είναι δική τους δουλειά. Σήμερα, ανατρέχοντας μέσα σε έναν αιώνα ζωής, λέει πως δοκίμασε πολλά πράγματα στην πορεία της, τα οποία ακούγονταν ενδιαφέροντα. Άλλα πέτυχαν και άλλα όχι. Σημασία έχει πως το κάθετι σε οδηγεί εδώ που είσαι τώρα.

Η απολαυστική Iris Apfel:

moda

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: