Η Honda πέρασε στην αντεπίθεση στο Ράλι Ντακάρ 2022

Νικητής της ειδικής διαδρομής Hail-Al Qaisumah των συνολικά 791 χιλιομέτρων ήταν ο Joan Barreda Bort με την εργοστασιακή Honda CRF450 Rally. Ο Ισπανός αναβάτης απέφυγε με σωστή στρατηγική τα λάθη πλοήγησης και πίεσε πολύ ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της ειδικής τερματίζοντας τελικά στην κορυφή.

Στη Γενική Κατάταξη ο Barreda σκαρφάλωσε στην 10η θέση έχοντας διαφορά 10 λεπτών από την κορυφή. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολύ δυνατός Sam Sunderland με την εργοστασιακή GasGas. Ο Βρετανός ήταν σταθερός και με αυτή του την εμφάνιση κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση Γενικής. Στην 3η θέση της ειδικής βρέθηκε ο Benavides με την KTM, ενώ οι Howes (Husqvarna), Price (KTM) και Rodriguez (Hero) έκλεισαν την εξάδα.

Η 2η ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ στιγματίστηκε από αμέτρητα λάθη στην πλοήγηση τα οποίαΑνεβάζουν στροφές οι αναβάτες της Honda και της KTM. είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε μερικές εκπλήξεις, κυρίως στην κατηγορία των μοτοσικλετών.

Ο Danilo Petrucci  που προέρχεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στην 2η ειδική διαδρομή του αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με την KTM του. Στο 115 χιλιόμετρο της ειδικής Hail-Al Artawiyah έκανε μια στάση και τότε διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα στον κινητήρα.

Προσπάθησε να επιδιορθώσει τη ζημιά, αλλά ήταν αδύνατο και κάλεσε το ελικόπτερο διάσωσης το οποίο τον περισυνέλεξε από το σημείο.Ο Petrucci μπορεί να επιστρέψει στον αγώνα με σημαντική χρονική ποινή, αλλά πρώτα πρέπει να επισκευαστεί η KTM 450 Rally του. Αν αυτό δεν γίνει τότε θα σημάνει το τέλος για τον αγώνα του Ιταλού σταρ. Πάντως, ο αγώνας συνεχίζεται και ήδη οι μάχες των κορυφαίων είναι έντονες.

Στη Γενική Κατάταξη, στη 2η θέση ανέβηκε ο Van Beveren με την εργοστασιακή Yamaha, έχοντας πίσω του Πολύ δυνατό πλασάρισμα για Sherco και Yamaha στην πεντάδα.τον Walkner με KTM και Howes με Husqvarna. Πολύ καλά τα πηγαίνει και ο Lorenzo Santolino με την Sherco στην 5η θέση, ενώ ο πρωτοπόρος της πρώτης και δεύτερης ημέρας, Daniel Sanders υποχώρησε στην 7η θέση. Ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος συνεχίζει την προσπάθειά του καθώς βρίσκεται στην 93η θέση της Γενικής. Μεγάλος άτυχος της 2ης ΕΔ ήταν ο πρώην αναβάτης MotoGP, Danilo Petrucci, ο οποίος εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα της KTM.

Πολύ δυνατή αντεπίθεση για τον Loeb στη 2η ΕΔ.

Η μάχη ξεκίνησε μεταξύ Loeb και Al-Attiyah. Στα αυτοκίνητα τη νίκη στη 2η ΕΔ πήρε ο Sebastien Loeb με το BXR Hunter. Μετά από αυτήν την επίδοσή του ο Loeb πλέον βρίσκεται στη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης, εννιά λεπτά πίσω από τον οδηγό από το Κατάρ. Ο Nasser Al-Attiyah με το εργοστασιακό Toyota Hilux κινήθηκε  γρήγορα και διατήρησε την πρώτη θέση στη Γενική κατάταξη παρά το γεγονός ότι στην τελευταία τερμάτισε στη  2η θέση.

Πίσω από τους δύο πρωτοπόρους τερμάτισε ο Carlos Sainz με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron. Ο Ισπανός μετά τα λάθη των πρώτων ημερών επανήλθε δριμύτερος και δείχνει έτοιμος να μην αφήσει ήσυχους τους Loeb και Al-Attiyah, παρότι είναι πολύ πίσω στη Γενική Κατάταξη.

Στην 4η θέση της ειδικής τερμάτισε το δεύτερο εργοστασιακό Audi του Stephane Peterhansel με τον Γάλλο να έχει στόχο να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες με το ηλεκτρικό RS Q e-tron. Την εξάδα των αυτοκινήτων έκλεισαν οι Roma και Al Rajhi.

Η Honda πέρασε στην αντεπίθεση στο Ράλι Ντακάρ 2022 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: