Η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρά στη λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στο κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου, καθώς και στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαΐου.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, εναντιώνεται στην απόφαση της κυβέρνησης και των δανειστών να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα τουλάχιστον 30 Κυριακές το χρόνο σε τουριστικές περιοχές με ξενοδοχειακές μονάδες που στο σύνολό τους αριθμούν περισσότερο από 2.000 κλίνες.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Καββαθάς υπογράμμισε την ανάγκη «έστω και την ύστατη στιγμή να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η οποία έχει αυτορυθμιστεί καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών».

Παράλληλα, σχολίασε ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα χιλιάδες επιχειρήσεις μια ώρα γρηγορότερα σε μια περίοδο που δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν, παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.

«Αυτό που λείπει από τους καταναλωτές είναι χρήματα και όχι χρόνος για να κάνουν τις αγορές τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.

Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΒΕΕ αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με προηγούμενη απόφαση του είχε κρίνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αντισυνταγματικό.

Παράλληλα, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και εμπόρους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου, «δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: