Η Γερμανία κατέσχεσε τρία ακίνητα που ανήκουν σε Ρώσο βουλευτή

Τα διαμερίσματα ανήκουν σε βουλευτή, το όνμομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, και τη σύζυγό του — Κυρώσεις κατά του βουλευτή γιατί ψήφισε υπέρ της έκκλησης Πούτιν για την αναγνώριση των αυτοανακηρυχθεισών «Λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ — Δεν θα γίνει έξωση στους ενοικιαστές

Οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν τρία διαμερίσματα που ανήκουν σε βουλευτή της Κρατικής Δούμας και στη σύζυγό του, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων που έχουν υιοθετηθεί ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τη σχετική δήλωση έκανε η εισαγγελέας Άννε Λάιντινγκ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Τα διαμερίσματα βρίσκονται στο Μόναχο. Ο ιδιοκτήτης, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται, νοίκιαζε τα διαμερίσματα από τα οποία εισέπραττε 3.500 ευρώ τον μήνα. Ο τραπεζικός λογαριασμός του θα παγώσει.

Δύο από τα τρία διαμερίσματα ανήκουν στον Ρώσο βουλευτή Λ. και στην σύζυγό του Κ. η οποία ζει νόμιμα στο Μόναχο. Ιδιοκτήτης του τρίτου διαμερίσματος φέρεται μόνο η σύζυγός του, η οποία είχε εισοδήματα από το εν λόγω διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η εφημερίδα πρόκειται για βουλευτή της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) που ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όπως διαβεβαίωσε η εισαγγελέας, δεν θα γίνει έξωση των ενοίκων των διαμερισμάτων, οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν να μένουν και να καταβάλλουν τα ενοίκια, μόνο που αυτά θα καταβάλλονται πλέον στο κράτος.

Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων Ρώσου, στον οποίον έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Στον εν λόγω βουλευτή έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις 23 Φεβρουαρίου, επειδή ψήφισε υπέρ της έκκλησης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αναγνώριση των αυτοανακηρυχθεισών «Λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Η εισαγγελία υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της ότι αφότου ο βουλευτής Λ. συμπεριελήφθη στον μαύρο κατάλογο, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του συνέχισαν να έχουν εισοδήματα από την ενοικίαση των διαμερισμάτων, παραβιάζοντας τον νόμο περί εξωτερικού εμπορίου, σε δύο περιπτώσεις ο Λ. και σε τρεις η Κ.

Η έρευνα συνεχίζεται υπογράμμισε η εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: