Η φωτογραφία που πιθανολογείται ότι δείχνει το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό

Μια φωτογραφία ενός παγόβουνου που πιθανολογείται ότι ήταν εκείνο που βύθισε τον Τιτανικό έχει εμφανιστεί στη δημοσιότητα, 108 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο στον Ατλαντικό.

Όπως αναφέρει ο Independent η ασπρόμαυρη φωτογραφία τραβήχτηκε από τον ναυτικό Γουντ, ο οποίος υπηρετούσε ως καπετάνιος στο SS Etonian στις 12 Απριλίου του 1912.

Ο καπετάνιος σημείωσε τις γεωγραφικές συντεταγμένες όταν είδε το παγόβουνο, το οποίο μοιάζει με εκείνο που 40 ώρες αργότερα βύθισε τον Τιτανικό.

Ο ναυτικός εμφάνισε τη φωτογραφία όταν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη και εκτύπωσε ένα αντίγραφο και το έστειλε στον παππού του μαζί με μια επιστολή.

«Σας στέλνω μια εικόνα από τη θάλασσα. Είναι πριν το Etonian βρεθεί σε μια θύελλα, και βλέπετε το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό. Βρεθήκαμε στο ίδιο σημείο 40 ώρες πριν, αλλά ήταν μέρα, έτσι το είδαμε εύκολα και τράβηξα και μια φωτογραφία», φέρεται να ανέφερε στην επιστολή του.

Η φωτογραφία βέβαια χρονολογείται το 1913, ωστόσο εκείνοι που δημοπρατούν τα δύο στοιχεία (σ.σ. η φωτογραφία και η επιστολή πωλούνται για περίπου 15.000 δολάρια) αναφέρουν πως η επιστολή του καπετάνιου επιβεβαιώνει την εικόνα.

Ο Τιτανικός χτύπησε ένα παγόβουνο στις 14 Απριλίου στις 10.20 μ.μ. και βυθίστηκε αρκετές ώρες αργότερα, σκοτώνοντας περίπου 1.522 ζωές.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: