Η Fiat Chrysler Automobiles εγκαινιάζει τις νέες εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας στο Τορίνο

Στο ImMErsive Technology Room η  Fiat Chrysler Automobiles εγκαινιάζει το νέο κέντρο εικονικής πραγματικότητας της στο Τορίνο. Στο κέντρο αυτό εστιάζει  στην βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής στις μονάδες παραγωγής του Ομίλου σε όλο τον κόσμο.Η εγκατάσταση ImMErsive Technology διαθέτει εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας και προσφέρει νέες δυνατότητες τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού των μονάδων παραγωγής, όσο και εκπαίδευσης του προσωπικού.Η νέα αυτή σημαντική επένδυση θα υποστηρίξει και τις νέες διαδικασίες για την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων του Ομίλου, αλλά και του πρωτοποριακού Battery Hub.

Η είσοδος στη νέο ImMErsive Technology room θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας με κυρίαρχο στοιχείο την 6μετρη οθόνη εικονικής πραγματικότητας, η οποία υποστηρίζεται από υπολογιστές υψηλής απόδοσης, κάμερες με αισθητήρες κίνησης των ματιών καθώς και ένα σύνολο συσκευών υψηλής τεχνολογίας που μετατρέπουν το χώρο σε ένα προηγμένο εργαστήριο έρευνας πολλαπλών ρόλων.

Ο χώρος επιτρέπει την αξιολόγηση του σχεδιασμού και της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής πριν καν αυτές δημιουργηθούν. Αυτή η δυνατότητα μεταφράζεται σε ταχύτερες και σωστότερες επιλογές, μειωμένο κόστος, καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια για το προσωπικό. Στο ImMErsive Technology room οι ομάδες που ασχολούνται με την παραγωγική διαδικασία έχουν απόλυτη ελευθερία να διαμορφώσουν σε ελάχιστο χρόνο το χώρο ώστε να δοκιμάσουν τις ιδέες τους και να καταλήξουν στις βέλτιστες λύσεις.


FCA, installazione primo robot per nuova linea 500BEV

Το επίπεδο ρεαλισμού που προσφέρει η εγκατάσταση επιτρέπει στους εργαζόμενους να αξιολογήσουν τη σχεδιαστική πρόταση της παραγωγής αναγνωρίζοντας σε αρχικό στάδιο και με απόλυτη ασφάλεια τα όποια πιθανά προβλήματα. Ο χώρος είναι αρκετός για να φιλοξενήσει ταυτόχρονα αρκετές ομάδες, ενώ ακόμα και οι μηχανικοί που ασχολούνται με τον προγραμματισμό των ρομπότ των μονάδων παραγωγής μπορούν να κάνουν εξομοίωση της λειτουργίας τους και της διάδρασης τους με τους ανθρώπους σε απόλυτα ρεαλιστικές συνθήκες.

Η παραπάνω διαδικασία εξοικονομεί τεράστια ποσά ενέργειας και πόρους που θα απαιτούνταν στην περίπτωση που όλες αυτές οι βελτιώσεις γίνονταν επί τόπου στη γραμμή παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το συνολικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της παραγωγής ενός αυτοκινήτου, ενώ διασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια για το προσωπικό και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια μεταξύ της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού ενός μοντέλου και της έναρξης της παραγωγής του, η εικονική πραγματικότητα επιτρέπει την ταχύτερη επιλογή της βέλτιστης λύσης και την εξασφάλιση από την 1η ημέρα λειτουργίας της γραμμής παραγωγής υψηλών επιπέδων ποιότητας.

 

 

 

Η Fiat Chrysler Automobiles εγκαινιάζει τις νέες εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας στο Τορίνο gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: