Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατηγορεί την ΕΕ ότι εξισώνει τον κομμουνισμό με τον φασισμό

«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη επιχείρηση της ΕΕ και των επιτελείων της για μια ακόμη χρονιά να καθιερώσουν μια ακόμα επέτειο που βιάζει την ιστορική αλήθεια, εξισώνοντας προκλητικά τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, την 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων»», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Σε δήλωση τους δυο Επίτροποι της Ε.Ε. επικαλούνται αντικομμουνιστικά και ανιστόρητα ψεύδη και άθλιες λαθροχειρίες που μέχρι πρότινος μόνο σε περιθωριακές φασιστοφυλλάδες, και σε κραυγές ναζιστικών συμμοριών της Ανατολικής Ευρώπης έβρισκε κανείς. Αναμασούν τη συκοφαντία περί «συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μέσω του Συμφώνου Μολότοφ – Ρίμπεντροπ, που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939, το οποίο όπως ισχυρίζονται:«βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και οδήγησε στην παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, αφαιρώντας την ζωή σε εκατομμύρια άλλους».

Η ανιστόρητη αυτή αθλιότητα επιχειρεί να κρύψει ότι το Σύμφωνο «Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ», επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 (μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας), που παραχώρησε στη Γερμανία τη Σουηδία, διαμελίζοντας την Τσεχοσλοβακία. Κίνηση που χάριζε την προηγμένη βιομηχανική βάση της Τσεχοσλοβακίας στο Χίτλερ, ανοίγοντάς του το δρόμο να επιτεθεί στον πραγματικό αντίπαλό του την Σοβιετική Ένωση, γεγονός που το Σύμφωνο μη επίθεσης «Μολότοφ-Ριμπεντροπ» καθυστέρησε για 21 πολύτιμους μήνες. Πριν άλλωστε από το εν λόγω σύμφωνο, η Βρετανία και η Γαλλία είχαν σπεύσει να υπογράψουν ανάλογο Σύμφωνο με τη ναζιστική Γερμανία το 1938 απορρίπτοντας, μάλιστα, τα καλέσματα για Συμφωνία με την Σοβιετική Ένωση, ενώ η Πολωνία είχε υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με το Χίτλερ από το 1934. Τα ιστορικά γεγονότα γράφτηκαν με το αίμα των λαών και δεν ξεγράφονται. Να ποιοι, λοιπόν, «βύθισαν την Ευρώπη στο σκοτάδι» για να ανατρέψουν το σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ, τον αδιαμφισβήτητο εξολοθρευτή του φασισμού με την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Είναι η ηρωική επικράτηση του Κόκκινου Στρατού, που κάρφωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ, αλήθεια που επίσης η Ε.Ε. απελπισμένα επιδιώκει να αποκρύψει βαφτίζοντας μετά από δεκαετίες την 9η Μάη σε δήθεν «Μέρα της Ε.Ε.».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει επίσης πως «η επιδίωξη να τσουβαλιαστεί ο σοσιαλισμός με το φασισμό ως «ολοκληρωτισμός» είναι προκλητική και έωλη. Ο φασισμός αποτελεί γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, μορφή διαχείρισής του, γι” αυτό και η κοινή τους βάση είναι η ιδιοκτησία και εξουσία των μονοπωλίων, την οποία μόνο ο σοσιαλισμός ανατρέπει, ως ο πιο συνεπής πολέμιος του φασισμού και του καπιταλισμού που τον γεννά.

Η Ε.Ε. κι οι άλλοι ιμπεριαλιστές επιχειρούν να αναποδογυρίσουν την Ιστορία της πάλης των λαών, γιατί ήταν είναι και θα είναι απέναντί τους, γιατί η ταξική πάλη είναι η κινητήρια δύναμη της Ιστορίας, ανεξάρτητα από το σημερινό συσχετισμό δύναμης.

Οι καπιταλιστές και οι εκπρόσωποί τους αναγνωρίζουν στο σοσιαλισμό τον πραγματικό αντίπαλό τους, στην εξουσία της εργατικής τάξης τον πραγματικό εφιάλτη τους που θα βάλει τέρμα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά, φασισμό. Τα σχέδια τους θα ναυαγήσουν, οι λαοί είναι αυτοί που θα νικήσουν και πάλι, γράφοντας την Ιστορία με «ανεξίτηλο μελάνι», ανθεκτικό σε κάθε επιχείρηση πλαστογράφησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: