Η Εθνική έχασε από τα λάθη που έκανε και αποκλείστηκε από την Ισπανία (73-71)

Η Εθνική έχασε από τα λάθη που έκανε και αποκλείστηκε από την Ισπανία (73 71)

Ό,τι αρχίζει ωραία, (ξανα) τελειώνει με πόνο και το ταξίδι της Εθνικής Ομάδος στο 35ο Eurobasket στην ουσία τελείωσε εδώ. Για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση δε συνεχίζει μετά την προημιτελική φάση και γι” ακόμη μία φορά η  (73-71 στο Stade Pierre Mauroy) ευθύνεται για τα περισσότερα.

Εν προκειμένω οι ευθύνες δεν είναι πολλές λιγότερες για την ίδια, αφού απέναντι στη «Ρόχα» κάτι παθαίνει (πλέον στο 16-7 η προϊστορία και στο 7-1 απ” το 2006), αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, έστω κι αν τώρα όλα κρίθηκαν στο τέλος.

Αλλά πόσες φορές ν” αντέξει κανείς τη μετάβαση απ” το αήττητο στον αποκλεισμό κι από ισπανικά χέρια;

Η πορεία προς το μετάλλιο συνεχίζεται μόνο για την Ισπανία κι η Ελλάδα παραμένει στη Λιλ για τις θέσεις 5-8 με όλες πλην της τελευταίας να δίνουν συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ελλάδα κατέβασε την Ισπανία απ” τους 88 στους 73 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετό, ούτε καν για να πιστωθεί σχεδόν οτιδήποτε στην άμυνα. Κανείς δεν κατάφερε να σταματήσει τον Πάου Γκασόλ, όπως ούτε να τον φθείρει με φάουλ (0φ.!), ενώ απάντηση δεν υπήρχε ούτε για τον Νίκολα Μίροτιτς. Η βελτιωμένη τρίτη χάριν στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο διαφοροποίησε την κατάσταση, το προβάδισμα άλλαξε χέρια έστω για διαφορά μόλις δύο κατοχών, αλλά οι περισσότερες λύσεις των αντιπάλων την ανέτρεψαν εκ νέου κι η αντεπίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα χάριν στα λάθη τους απλώς άφησε όλους με την προσπάθεια.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Γκασόλ Μίροτιτς δεν είχαν… αντίπαλο από ελληνικής πλευράς κι έφτασαν να σκοράρουν περισσότερους απ” τους μισούς πόντους της Ισπανίας. Ο πρώτος υπενθύμισε για πολλοστή φορά πως στα 35+ του παραμένει εκ των κορυφαίων ψηλών στον κόσμο, χώρια πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Η συνολική στατιστική του Βασίλη Σπανούλη δε φαντάζει άσχημη (10π., 2ρ., 5ασ., 3λ. σε 31:45), αλλά σίγουρα ακόμη κι ο ίδιος περίμενε πολλά περισσότερα. Οι πόντοι του ήρθαν με 4/14 προσπάθειες εντός πεδιάς και ποτέ όταν η Εθνική Ομάδα τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ με απόδειξη τις 1/2 ελεύθερες βολές στο 37′ (66-61), το άστοχο δίποντο από κοντινή απόσταση στα -41″ και το air ball τρίποντο λίγο πριν απ” το εύστοχο του Κώστα Σλούκα στα -4,1″ (72-71).

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Βασίλης Σπανούλης με 1/2 ελεύθερες μείωσε σε 66-61 στο 37′ κι αμέσως μετά οι Κλαβέρ Γκασόλ χάρισαν την κατοχή στην Ελλάδα, αλλά απέτυχε να εξαργυρώσει το λάθος τους, όταν ο Γιώργος Πρίντεζης αστόχησε σε τρίποντο στη λήξη των 24″, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και πάσαρε στον Νικ Καλάθη, εκείνος αστόχησε σε δίποντο, κέρδισε τη δεύτερη ευκαιρία κι εν τέλει υπέπεσε σε βήματα. Ο Σέρχιο Γιουλ επίσης δε βρήκε στόχο σε τρίποντο στο 38′, αλλά ο Νίκολα Μίροτιτς με 2/2 ελεύθερες βολές απ” το φάουλ του «Πριντ» στη διεκδίκηση του ριμπάουντ έκανε το 68-61 κι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Τα εύκολα λάθη της Ισπανίας συνεχίστηκαν και στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά δεν ήταν αρκετά για το ελληνικό , όπως τα εναπομείναντα 2,7″ μετά τις 1/2 ελεύθερες βολές του Πάου Γκασόλ για σουτ της προκοπής.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ελλάδα κρατά την εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και… τέλος, αφού ο αποκλεισμός δεν αφήνει οτιδήποτε άλλο. Η Ισπανία κρατά τη διπλή ευκαιρία για την επιστροφή στα μετάλλια παρότι χωρίς τον… μικρό, αλλά εξίσου μεγάλο, Γκασόλ και τους ΡούμπιοΝαβάροΚαλδερόν Ιμπάκα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Ελλάδα ξεχνά πώς έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση απ” τις νίκες στην πρώτη ήττα και στον αποκλεισμό και δη απ” την Ισπανία. Η τελευταία δεν έχει να ξεχάσει κάτι και… συνεχίζει!

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-32, 55-57, 73-71

Η Εθνική έχασε από τα λάθη που έκανε και αποκλείστηκε από την Ισπανία (73 71)

Η Εθνική έχασε από τα λάθη που έκανε και αποκλείστηκε από την Ισπανία (73 71)

gazzetta.gr

 

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: