Η επόμενη σχέση μετά από τον χωρισμό: Πόσο εύκολο είναι;

Έχουμε χωρίσει εδώ και περίπου 10 μήνες. Το τελικό ξεκαθάρισμα έγινε περίπου 2 μήνες μετά τον χωρισμό και από τότε έχουμε μια τυπική επαφή για γενέθλια και γιορτές.

Το πρόβλημα μου είναι ότι ζορίστηκα να την ξεπεράσω έχω κάνει 2 αποτυχημένες σχέσεις μικρής διάρκειας (περίπου 1 μήνα) και 4 – 5 one night stand. Τον τελευταίο καιρό είμαι με μια καταπληκτική κοπέλα που φαίνεται ότι είναι ερωτευμένη και τρελαμένη μαζί μου, κάτι αμοιβαίο από μεριάς μου τον πρώτο καιρό.

Νιώθω ότι θα σβήσω μακριά της…

Με την κοπέλα βρισκόμαστε περίπου 4 μήνες χωρίς όμως ουσιαστικά να έχουμε σχέση. Απλά βγαίνουμε και περνάμε καλά. Εδώ και λίγες μέρες ξαφνικά τελείως απροσδόκητα στο μυαλό μου μέρα νύχτα τριγυρνάει η πρώην μου, νιώθω ότι θα σβήσω μακριά της.

Ταυτόχρονα σκέφτομαι και την κοπέλα που βρισκόμαστε και καταλαβαίνω πως δεν αξίζει κάτι τέτοιο, δεν αξίζει να κάνω έρωτα μαζί της και να σκέφτομαι άλλη! Τι μπορώ να κάνω με την πρώην μου; Πώς έτσι ξαφνικά αναζωπυρώθηκαν τα συναισθήματά μου ενώ ήταν σε αδράνεια;

Στο ερώτημα απαντά η Κλινική Ψυχολόγος Μαρία – Ηλέκτρα Αδραχτά

Αγαπητέ αναγνώστη,

Όλοι μας έχουμε εμπειρία απο μια σχέση που απέτυχε, που ενώ ευελπιστούσαμε πως θα εξελιχθεί  και θα έχει διάρκεια στο χρόνο, μπήκε δακρυβρεχτούμενη στο ντουλάπι των αναμνήσεων. Και εκεί που είσαι έτοιμος να προχωρήσεις και να κάνεις μια νέα σχέση , καταλήγεις πάλι στο συμπέρασμα μήπως δεν την έχεις ξεπεράσει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται  ακριβώς στο ότι ζορίστηκες να την ξεπεράσεις.  Πιθανόν δεν  έδωσες τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε η σχέση στο χωρισμό, δηλαδή είσαι ακόμη άθελά σου στο στάδιο της άρνησης.

Δεν έχεις αποδεχθεί το γεγονός οτι εκδήλωσες τα συναισθήματα σου σε λάθος άτομο. Δεν έχει ωριμάσει ακόμη μέσα σου ο χωρισμός. Επομένως μπορεί να προχώρησες τη ζωή σου,  αλλα παρόλα αυτά, οδηγήσε σε μια ανεξήγητη αναδρομή στο παρελθόν. Αυτή η αναδρομή θα επηρεάσει το παρόν σου και τη τωρινή σου σχέση.

Βάλε πείσμα και θέληση

Θα σε βοηθούσε πολύ να εκφράσεις τις σκέψεις σου γύρω απο την πρώην σου σχέση σε συναισθήματα, να συνειδητοποίησεις τι είναι αυτό που νιώθεις ακριβώς και να προσπαθήσεις να περιορίσεις τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία προκύπτουν και να τα μετατρέψεις σε θετικά, θέτοντας σε προτεραιότητα τον εαυτό σου και αφουκράζοντας τις ανάγκες σου.

Βάλε πείσμα και θέληση και θα τα καταφέρεις. Έχε κατα νού οτι την ίδια  κατάσταση έχουμε ζήσει όλοι μας με κάποιες διαφορές. Είναι φάση και περνάει απλά θέλει υπομονή όπως όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Έχε πίστη στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις!

Μαρία – Ηλέκτρα Αδραχτά
Κλινική Ψυχολόγος
marieelectreadrachta@gmail.com

Σχέση με χωρισμένο πατέρα: Ποιος θα νικήσει; Ο φόβος ή τα «θέλω»;

Μπορεί το διαδικτυακό σeξ να λειτουργήσει ως αφροδισιακό για τη σχέση;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: