Η επιστήμη μίλησε: Αυτά τα 6 καλλυντικά μας κάνουν πιο ελκυστικές

Κι όμως πολλά από αυτά δεν τα περίμενες

 

1. Highlighter

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Kang Lee από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, τα μεγάλα μάτια και το ξεκούραστο βλέμμα είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά σε μία γυναίκα. Και επειδή το να αλλάξεις (ή να μεγαλώσεις) το σχήμα των ματιών σου είναι ακατόρθωτο… βάλε λίγο highlighter στις εσωτερικές γωνίες που τα κάνει να δείχνουν πιο μεγάλα και φωτίζει παράλληλα το βλέμμα σου.

2. Κόκκινο κραγιόν
Σε άρθρο του το Journal of Personality and Social Psychology αναφέρει χαρακτηριστικά πως το κόκκινο κραγιόν είναι η πιο δελεαστική και ελκυστική απόχρωση για τα χείλη μίας γυναίκας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το κραγιόν θεωρείται από τα πιο «σημαντικά» καλλυντικά.

3. Ενυδατική κρέμα
Και ποια γυναίκα δεν θέλει να έχεις αψεγάδιαστη, απαλή επιδερμίδα, χωρίς ουλές, σπυράκια ή ενοχλητικά σημάδια; Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα λοιπόν, δεν είναι άλλο από τη τακτική εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας πρωί- βράδυ.

4. Μάσκαρα
Οι μακριές και μεγάλες βλεφαρίδες είναι από τα πιο sexy, διαχρονικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο μίας γυναίκας, που την κάνουν να δείχνει πιο νέα και όμορφη. Ο απόλυτος σύμμαχος για να τις πετύχεις; Η μάσκαρα, φυσικά!

5. Σκιές ματιών
Παράλληλα, σύμφωνα με το Psychology Today, η επιδερμίδα πάνω από τα μάτια (κοινώς τα βλέφαρα) είναι σύμβολο της θηλυκότητας γι αυτό το λόγο εμπιστεύσου τις σκιές ματιών κυρίως σε γήινες αποχρώσεις.

6. Self tan
Ενώ σε ορισμένες χώρες (ειδικά στην Ασία) η pale ή λευκή πορσελάνινη επιδερμίδα θεωρείται η ιδανική, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010 στο Dermatologic Surgery, το μαυρισμένο, Sun-kissed δέρμα είναι πιο ελκυστικό.

seleo.gr-gynaika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: