Η εμμονή μας με το σχέδιο-πεταλούδα που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’90 έχει ένα βαθύτερο νόημα

Η εμμονή μας με το σχέδιο πεταλούδα που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 90 έχει ένα βαθύτερο νόημα

Θα δώσει τόνο ρομαντικό και θηλυκό στη σεζόν και θα φέρει μια ελαφρότητα στις καθημερινές εμφανίσεις μας!

Υπάρχει κάτι νοσταλγικό με τις πεταλούδες. Συμβολίζουν τη μεταμόρφωση, γιατί αλλάζουν συνεχώς μορφές. Μεταμορφώνονται από κάτι πρωτόλειο και άσημο σε κάτι εντυπωσιακό και φανταχτερό. Είναι ένα «νεύμα» στις προηγούμενες εκδοχές του εαυτού μας και ένα σημάδι για το πόσο έχουμε ωριμάσει. Αυτό, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια Sheena Sood, είναι ακριβώς ο λόγος που το βλέπουμε παντού τελευταία.

«Μου έλεγαν πάντα ότι αν μια πεταλούδα έρθει κοντά σου ή καθίσει πάνω σου, είναι ένα σημάδι καλής τύχης και ευλογίας. Γι” αυτό τα συνδέω με μια ανάσα φρέσκιας ενέργειας, έναν καλό οιωνό, ένα σημάδι ότι είμαι στο σωστό δρόμο και το βλέπω και ως μια υπενθύμιση του τι είναι σημαντικό για μένα».

To βιώσιμο label της Sood, Abacaxi, είναι μια εξερεύνηση της απεριόριστης γοητείας της φύσης, όσον αφορά την προσέγγιση της Sood στο σχεδιασμό αλλά και την παραγωγή. Κάθε κομμάτι γιορτάζει τον ικανό τεχνίτη ή υφαντή που το έφτιαξε – ηθικά και σε μικρές παρτίδες – στην Ινδία. Μία μακρυμάνικη μπλούζα διαθέτει πούλιες στρωμένες κάτω από το μετάξι οργάντζα, τα οποία μαζί δημιουργούν το σχήμα της πεταλούδας. Είναι μέρος μιας συλλογής με τίτλο «The Butterfly Effect», η οποία περιγράφεται καλύτερα ως καλλιτεχνική ερμηνεία της επιστήμης: «Λένε ότι όταν μια πεταλούδα στη Νότια Αμερική κουνάει τα φτερά της, μέσω μιας σειράς εκατομμυρίων διαφορετικών συνδέσεων, επηρεάζει τα σύννεφα που αιωρούνται πάνω από την Κίνα. Με αυτόν τον τρόπο, η γη είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ολόκληρος ο κόσμος είναι ένας».

Η επερχόμενη φθινοπωρινή συλλογή της Sood, «Plants as People», εξετάζει τη διασύνδεση μεταξύ των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων, στην οποία οι πεταλούδες θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Η Sood είναι μία από τους πολλούς καλλιτέχνες που έλκονται από την πεταλούδα. Μέσα στα χρόνια, έχουμε δει αυτό το σύμβολο στις πασαρέλες των Valentino, Zimmerman, Gucci, Alexander McQueen, μεταξύ άλλων, και πάνω σε statement τσάντες, σε μαντήλια και σε αιθέρια φορέματα. Το Instagram, η γενέτειρα των μεγάλων τάσεων, έχει δει επίσης το σύμβολο της πεταλούδας να εκτοξεύεται, με την Sofia Richie να ποζάρει για την συλλογή «Flutterflies» του οίκου Max Mara για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021, αλλά και την Gigi Hadid να κάνει την δικιά της μεταμόρφωση μέσα από την αντίστοιχη επιλογή ρούχων.

Ενώ σε μερικούς η πεταλούδα συμβολίζει την ομορφιά της αλλαγής, για άλλους, τόνισε η Sood, σημαίνει κάτι περισσότερο. Στις κοινότητες των μεταναστών, λέει, αντιπροσωπεύει το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας σε αυτόν τον κόσμο.

Αυτά τα σανδάλια θα κάνουν τα αγαπημένα σου jeans να φαίνονται πιο μοντέρνα

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: