Η ελληνική επιχείρησης διάσωσης δύο φορτηγών πλοίων κοντά στην Ελαφόνησο (βίντεο)

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η γιγαντιαία προσπάθεια αποκόλλησης του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ, δίπλα στην Ελαφόνησο λαμβάνει χώρα -επί ημέρες- μία αντίστοιχη, μικρότερης κλίμακας, επιχείρηση διάσωσης δύο φορτηγών πλοίων.

Πρόκειται για τα πλοία Afina 1, υπό σημαία Μάλτας, που είχε αποπλεύσει από το Νοβοροσίσκ με προορισμό το Μπιλμπάο της Ισπανίας μεταφέροντας σιδηρομετάλλευμα και το Kiveli, υπό σημαία Λιβερίας, που είχε αποπλεύσει από την Καταζαμπλάνκα του Μαρόκου με προορισμό τη Βουλγαρία και είναι έμφορτο με λιπάσματα.

Τα δύο πλοία συγκρούστηκαν στις 13 Μαρτίου δυτικά των Κυθήρων. Από την ημέρα εκείνη διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση για την αποκόλληση και διάσωση των πλοίων, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 50 εργαζόμενοι της εταιρείας Vernicos Tugs.

H επιχείρηση είναι δύσκολη καθώς η ζημιά που έχει προκληθεί στο Afina 1 είναι μεγάλη. Προτεραιότητα είναι να ελαφρύνει το φορτηγό πλοίο, με μεταφορά του φορτίου του σε άλλο, πριν τον τελικό διαχωρισμό των σκαφών και την μεταφορά τους σε ασφαλή προορισμό.

Δείτε το βίντεο:


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: