Η Ελληνίδα υποψήφια για Όσκαρ (ΦΩΤΟ)

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε τα 5 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που θα διεκδικήσουν το Όσκαρ.

Ανάμεσά τους είναι και το «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη. Τα Όσκαρ θα απονεμηθούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 στο Dolby Theatre στο Hollywood.

Η Δ. Ματζιαράκη, είναι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ και τιμήθηκε ήδη με «φοιτητικό» Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών τον Σεπτέμβριο του 2016. Βραβεύθηκε στην κατηγορία ντοκιμαντέρ για το «4.1 Miles», το οποίο έχει προβάλλει η New York Times.

Το ντοκιμαντέρ, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Λέσβο και συγκεκριμένα πάνω στο σκάφος με κυβερνήτη τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και το πλήρωμά του.

«Πέρασα τρεις εβδομάδες πάνω στο σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο με καπετάνιο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Έναν άνθρωπο που με έκανε να δω τη ζωή αλλιώς λόγω του κουράγιου, της δύναμης, του ήθους, της αφοσίωσης και της καλοσύνης του. Το αποτέλεσμα είναι το ντοκιμαντέρ μου “4.1 Miles”, στο οποίο ο Κυριάκος είναι ο κεντρικός ήρωας. Το ντοκιμαντέρ κέρδισε το βραβείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου (Oscar) στην κατηγορία του» έγραψε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Το «4.1 Miles» είναι η απόσταση που χωρίζει τις ακτές της Λέσβου από τα τουρκικά παράλια. Το σκάφος ΠΛΣ 602 όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν παντού και έσωσε εκατοντάδες ανθρώπους, ανέσυρε όμως και αρκετούς νεκρούς μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά.

Οι 5 υποψήφιοι είναι:

“Extremis,”
“4.1 Miles”
“Joe’s Violin”
“Watani: My Homeland”
“The White Helmets”

ellines.com

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: