«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» είπε ο Γιούνκερ στον Παυλόπουλο

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Υποδεχόμενος τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. «Όπως φάνηκε από την αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και ζήτησε τη συμβολή των θεσμών τόσο ως προς την τόνωση της ρευστότητας, αλλά και ως προς το «σχέδιο Γιούνκερ».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του ελληνικού χρέους, εξηγώντας ότι η Αθήνα δεν ζητάει «κούρεμα», αλλά ελάφρυνση με βάση του κανόνες του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας». Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον ρόλο του κ. Γιούνκερ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι «διαφυλάχθηκε η ενότητα της Ευρώπης». «Η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα» πρόσθεσε με νόημα.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον κ. Παυλόπουλο πως «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» και επισήμανε ότι «Ευρώπη και Ελλάδα πάνε μαζί» και γι’ αυτό -όπως είπε- μετήλθε όλων των μέσων που είχε στη διάθεσή του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο Grexit.

«Ποτέ δεν παρακολούθησα την παράλογη λογική όσων ήθελαν να απομακρυνθεί η Ελλάδα από το ευρώ», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ και υπογράμμισε πως θα ήταν «παράδοξο» να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. «Τελικά όμως εμείς νικήσαμε», συνέχισε, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα διανύει πλέον την απόσταση για να επιστρέψει στο δρόμο της αναπτυξης και της ευημερίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ακόμη την ελπίδα «να υπάρξει εθνική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εκτελούνται» σήμερα από τη χώρα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι «για πρώτη φορά δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το πρόγραμμα προσαργμογής». Επανέλαβε, επίσης, το θαυμασμό του για το κουράγιο του ελληνικού λαού και κυρίως των πιο φτωχών στρωμάτων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το προσφυγικό, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι η Ευρώπη οφείλει να είναι αλληλέγγυα στην Ελλάδα που είναι πολύ πιο εκτεθειμένη στην εν λόγω κρίση και παρατήρησε πως η χώρα μας έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και τόνισε πως χρειάζονται πρόσθετες ως προς την υποδοχή των προσφύγων. Πάντως, σχολίασε ότι δεν μπορεί να κάνει μάθημα στην Ελλάδα για ένα τόσο βαρύ φορτίο, συμπληρώνοντας ότι της έχουν γίνει αρκετά μαθήματα τα τελευταία χρόνια και δεν χρειάζεται να προστεθούν κι άλλα.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: