«Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση»

Η Ελλάδα παραμένει ένα πρόβλημα της Ευρωζώνης, εκτιμά ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόπιστη ανάπτυξη έως ότου αποχωρήσει από το ευρώ.

Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση γιατί η κατάσταση είναι χάλια. «Βρίσκεται, δε, ξανά στο «σημείο βρασμού», μπορείτε να το δείτε στο πρόσωπο του Τσίπρα» σημειώνει ο κ. Σόρος σε συνέντευξή του στο «The New York Review of Books».

Ο αμερικανός επενδυτής υποστήριξε ότι η ελληνική κρίση έχει αποδείξει ότι οι ευρωπαϊκές αρχές ξέρουν να προχωρούν από τη μία κρίση στην άλλη, καθώς μετά την Ελλάδα και τη Ρωσία, πλέον καλούνται να διαχειριστούν τους Σύρους πρόσφυγες.

«Η Μέρκελ είχε προβλέψει σωστά ότι η μεταναστευτική κρίση έχει τη δυναμική να καταστρέψει την Ευρώπη. Αυτή η πορεία μπορεί να ανατραπεί μόνο από τους ίδιους τους Γερμανούς, οι οποίοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα το πρόβλημα» σημείωσε ο Αμερικανός επενδυτής.

Μιλώντας συνολικά για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε ότι «καταρρέει» προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η ώρα για να έχεις μια μεγάλη πρωτοβουλία, ένα σχέδιο Μάρσαλ». Σχολιάζοντας, δε, τις αναφορές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον όρο αυτό είπε ότι «είναι απίστευτο ότι σε αυτό αναφέρεται ο Σόιμπλε ο οποίος είναι υπερασπιστής της «ορθοδοξίας» της Μπούντεσμπανκ».

Ο Σόρος άσκησε κριτική στην Ευρώπη, που δεν έχει ενιαία πολιτική ασύλου, πράγμα που μετέτρεψε το προσφυγική από μία ελεγχόμενη κρίση σε πολιτική κρίση.

Ο κ. Σόρος υπενθύμισε, τέλος, ότι αυτή ήταν η πρότασή του εδώ και 25 χρόνια τονίζοντας ότι τώρα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και να στηριχθεί δημόσια.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: