Η Elizabeth Debicki με το revenge dress της Diana! Το story πίσω από το πιο διάσημο φόρεμα εκδίκησης

Η Elizabeth Debicki με το revenge dress της Diana! Το story πίσω από το πιο διάσημο φόρεμα εκδίκησης

Η πριγκίπισσα Diana επέλεξε το εν λόγω φόρεμα λίγο μετά τη δημόσια παραδοχή της απιστίας του Καρόλου.

Ήταν καλοκαίρι του 1994. Δύο χρόνια είχαν περάσει από τον χωρισμό της Diana με τον Κάρολο. Το δείπνο στη Serpentine Gallery στους κήπους του Kensington επιφύλασσε μία έκπληξη για το κοινό. Η πριγκίπισσα Diana εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το off-the-shoulder φόρεμα της Christina Stambolian κόντρα στα βασιλικά πρωτόκολλα που στηρίζουν ένα πολύ συγκεκριμένο είδος αμφίεσης, όπως το ντεκολτέ που δεν πρέπει να είναι σε κοινή θέα.

Για πολλούς, το συγκεκριμένο φόρεμα συνδυάστηκε με την τηλεοπτική προβολή του ντοκιμαντέρ «Charles: The Private Man, the Public Role», το οποίο περιλάμβανε τη δημόσια παραδοχή της απιστίας του πρίγκιπα Καρόλου με την Camilla Parker Bowles. Η Diana αρνήθηκε στην αρχή να παρευρεθεί στο γεγονός, όμως, το εν λόγω ντοκιμαντέρ τής άλλαξε τη γνώμη.

Τα 5 αγαπημένα fashion brands της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ορίζουν την κομψότητα

Η μεγάλη άφιξη

Η Diana έβγαινε από το αυτοκίνητό της όταν ο Lord Palumbo, ο επικεφαλής στη Serpentine Gallery βημάτισε μπροστά της για να τη χαιρετήσει πριν μπει στο κτίριο. Τα φλας των φωτογράφων άρχισαν να αστράφτουν πάνω της αλλά κυρίως πάνω στο ιδιαίτερο φόρεμα που επέλεξε για την περίσταση.

Μετά το δείπνο, όλοι άρχισαν να περιγράφουν το σχέδιο ως το «Θα σου δείξω φόρεμα» ή ως το «φόρεμα εκδίκησης».

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δε χρειαζόταν να δειπνήσει πριν τις τηλεοπτικές κάμερες στη Serpentine Gallery χτες το βράδυ για να αποφύγει να δει τον σύζυγό της να μοιράζεται την ψυχή του με το έθνος. Μπορούσε να δει ένα βίντεο, να παίξει μπριτζ ή απλώς να λουστεί, να κάνει το μπάνιο της και να κουλουριαστεί στο κρεβάτι… Είναι απίστευτο τι μπορούν να κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να αποτρέψουν τις υποθέσεις του Τύπου», έγραψε η Daily Telegraph την επόμενη ημέρα του δείπνου.

Το φόρεμα της Christina Stambolian

Το off-the-shoulder dress που φόρεσε η Diana απευθύνθηκε σε μία πολύ ιδιαίτερη έμπνευση της Christina Stampolian. Η σχεδιάστρια σύγκρινε την πριγκίπισσα με την Odile, τον μαύρο κύκνο στη Λίμνη των Κύκνων του Pyort Ilyich Tchaikovsky. Επέλεξε τον μαύρο κύκλο γιατί, όπως είπε, η Diana «δεν επέλεξε να παίξει τη σκηνή ως Odette, ως τον αθώο στα λευκά. Την έπαιξε ως Odile. Ήταν εμφανώς νευριασμένη».

Μάλιστα, η Diana είχε στην κατοχή της το φόρεμα για περίπου τρία χρόνια πριν το φορέσει. Όλο κάτι την κρατούσε πίσω, θεωρώντας πως ήταν πολύ προκλητικό για αυτά που «έπρεπε» να φορέσει. Για την περίσταση, όμως, έκανε την εξαίρεση.

Το φόρεμα είχε κόστος 900 λίρες (περί τις 1.900 σήμερα).

27 χρόνια μετά, η Elizabeth Debicki στη συνέχεια του «The Crown», θα αναβιώσει μία από τις πιο εικονικές στιγμές στη ζωή της Diana.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: