Η Εldorado Gold αναστέλλει τις εργασίες στις Σκουριές

Η καναδική Eldorado Gold ανακοίνωσε την απόφασή της να αναστείλει τις εργασίες στις Σκουριές Χαλκιδικής, επικαλούμενη την παρατεταμένη άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει την σχετική άδεια.

Υπενθυμίζεται πως λίγες εβδομάδες πριν η Eldorado είχε έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση για τη συνέχιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, ο διάλογος με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίστηκε, αλλά δεν εκδόθηκε εγκαίρως από αυτό η άδεια ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης για τις Σκουριές.

Η διοίκηση της καναδικής εταιρείας, που ελέγχει την «Ελληνικός Χρυσός», ανακοίνωσε πως προχώρησε σε νομικές ενέργειες, εντός της νόμιμης προθεσμίας, προκειμένου να «στηρίξει και να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματά της». Η διοίκησε έκανε τρεις προσφυγες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις οποίες ζητείται η δικαστική προστασία έναντι του ΥΠΕΝ που «καθυστέρησε την έκδοση αδειών ρουτίνας» με αποτέλεσμα «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της εγκατάστασης στις Σκουριές». Επιπλέον, η εταιρεία κατέθεσε στο ΣτΕ προσφυγή για μη συμμόρφωση του ΥΠΕΝ σε προηγούμενη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: