Η ΕΚΤ προτείνει έξοδο στις αγορές με «λογικό επιτόκιο»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σχολιάζοντας την πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει στην έκδοση δοκιμαστικού ομολόγου, πενταετούς διάρκειας, προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση την επιστροφή στις αγορές με «λογικό επιτόκιο».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης συνέστησε την έξοδο στις αγορές με «λογικό επιτόκιο» και με τρόπο, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα έχει συνέχεια.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαμήνυσε στην Αθήνα πως η έξοδος στις αγορές βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ωστόσο, την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος, ώστε οι αγορές να πειστούν για την προοπτική εξόδου από την κρίση.

Να αναφέρουμε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να εξετάσει τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν αναμένεται να τεθεί στην επίσημη «ατζέντα» της συνεδρίασης, δεδομένης της μη οριστικοποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, στο Eurogroup του Ιουνίου.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: