Η εκστρατεία «λάσπης» του FBI κατά του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Οργια, ερωμένες και νόθα παιδιά

Μια μυστική έκθεση του FBI που παρουσιάζει υπό ένα άκρως αρνητικό πρίσμα τον ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τον νεώτερο, περιλαμβάνεται στη νέα παρτίδα διαβαθμισμένων εγγράφων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ.

 

Στο 20σέλιλδο ντοκουμέντο με ημερομηνία 12 Μαρτίου 1968, περίπου τρεις εβδομάδες πριν τη δολοφονία σε ηλικία 39 ετών του Αφροαμερικανού πάστορα- υποστηρίζεται ότι ο Κινγκ είχε επαφές με πρώην μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στις ΗΠΑ, το οποίο -όπως υπογραμμίζει η έκθεση – είχε προσπαθήσει στις αρχές της δεκαετίας του 1960 να αναπτύξει επαφές με  την αφροαμερικανκή εργατική τάξη για να προωθήσει τους στόχους του στη χώρα.

Το FBI, το οποίο ως γνωστόν παρακολουθούσε τον ειρηνιστή ιερέα των Βαπτιστών, υπέθετε, μάλιστα, ότι ο Κινγκ και η οργάνωσή του πρέπει να βοηθούσαν τους κομμουνιστές.

Η απόρρητη έκθεση του FBI ισχυριζόταν ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, μεταξύ άλλων και με την τραγουδίστρια Τζοάν Μπαέζ

Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει ότι η έκθεση αφιερώνει αρκετές σελίδες στη σeξουαλική ζωή του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα του για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων πάστορα, υποστηρίζοντας ότι είχε τουλάχιστον ένα νόθο παιδί και εξωσυζυγικές σχέσεις, ότι η πιο γνωστή ερωμένη του ήταν η διάσημη τραγουδίστρια και πολιτική ακτιβίστρια Τζοάν Μπαέζ κι ότι ο Κινγκ μετείχε σε σeξουαλικά όργια. Αναφέρει μάλιστα ότι ένας πολιτικός μετά από μια εκδήλωση του Κινήματος για τα Πολιτικά Δικαιώματα εξέφρασε «τον αποτροπιασμό του για το αλκοόλ, τις μοιχείες και την ομοφυλοφιλία στο συνέδριο».

Η έκθεση του FBI υποστήριζε ότι ο Κινγκ μετείχε σε σeξουαλικά όργια

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την έως τώρα απόρρητη έκθεση του FBI είναι ότι το περιεχόμενό της αποτελείται κυρίως από ισχυρισμούς, η ακρίβεια των οποίων πιθανότατα δεν έχει εξακριβωθεί. Πρόκειται μάλλον για μια εκστρατεία λάσπης των μυστικών υπηρεσιών, που ήθελαν να πλήξουν την αξιοπιστία του κινήματος του Κινγκ, σχολιάζουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Μια ένδειξη είναι ότι οι πληροφορίες βασίζονται αποκλειστικά σε μαρτυρίες και εν μέρει σε μερικά ακόμη ευρήματα, ενώ εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι το FBI έθαψε επί σχεδόν πενήντα χρόνια την έκθεση μέσα στο φάκελο για τη δολοφονία του Κένεντι, αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά στον JFK.

Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ δεν είχε διασυνδέσεις με τη CIA

Αναφορικά με τη δολοφονία του Κένεντι οι θεωρίες συνωμοσίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν παρά τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων της CIA, των υπουργείων Δικαιοσύνης και Άμυνας και της λεγόμενης επιτροπής Γουόρεν, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση του φόνου του χαρισματικού προέδρου των ΗΠΑ στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας.

O Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ

Από τα 680 αρχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα προκύπτει ότι το 1975 έγινε έρευνα για το κατά πόσον ο δολοφόνος του Κένεντι, Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, είχε οποιαδήποτε σχέση με τη CIA και αποδείχθηκε ότι δεν είχε.

Ένα έγγραφο με ημερομηνία 11 Απριλίου 1964 αναφέρει ακόμη ότι ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μεξικό «εξακολουθούσε να έχει την εντύπωση ότι ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο είχε προσλάβει τον Όσβαλντ για να σκοτώσει τον Κένεντι». Αλλά αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτό δεν βρέθηκαν.

Πηγή:  iefimerida.gr 

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: