Η Εφορία εφορμά για όσους έχουν…λεφτά στο στρώμα και το μπαούλο!

Η Εφορία εφορμά για όσους έχουν...λεφτά στο στρώμα και το μπαούλο!

Με συνοπτικές διαδικασίες, τους ζητά να αποδείξουν πού βρήκαν τα και παράλληλα προχωρά σε ελέγχους μέχρι και 20 πίσω για να επιβάλει πρόσθετους φόρους.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», από την 1η Απριλίου έχουν αρχίσει να καταφτάνουν ειδοποιητήρια στους πρώτους 150 νέους ελεγχόμενους, ενώ σειρά παίρνουν και θα ακολουθήσουν άλλοι περίπου 1.500 φορολογούμενοι που έχουν επιλεγεί μετά την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών και των δανείων τους.

Η επιστολή αναφέρει ότι καλούνται να προσέλθουν στο για να αντικρούσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων για το διάστημα από 1/1/2000 έως 31/12/2011 στα ατομικά τους εισοδήματα. Παράλληλα περιλαμβάνει αναλυτικά και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους (ατομικών ή κοινών) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πρόστιμο για μη παροχή εξηγήσεων

Στη συγκεκριμένη φάση στο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς θεωρούνται κλάδος υψηλού κινδύνου και, επιπλέον, τα ευρήματα του ΣΔΟΕ δείχνουν ότι ενώ έχουν περάσει από τα χέρια τους πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, δήλωναν εισοδήματα πείνας. Εκτός από τις καραμπινάτες υποθέσεις φοροδιαφυγής που έρχονται στο φως, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι ελεγχόμενοι ισχυρίζονται ότι τα λεφτά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους ήταν αποταμιεύσεις παλαιοτέρων ετών ή τα πελατών τους.

Η διορία που τους δίνει το ΣΔΟΕ για να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους είναι μόλις 10 ημέρες, με συνέπεια να μην μπορούν να βρουν στοιχεία από το 2000 (τα οποία μάλιστα δεν είχαν την υποχρέωση να τηρούν) για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Ετσι, πριν προλάβουν να κάνουν «κιχ», ο έλεγχος καταλήγει με συνοπτικές διαδικασίες σε πράξεις επιβολής αυστηρών προστίμων ή και σε ποινικές διώξεις για τις περιπτώσεις που διαπιστώνει αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας () άνω των 175.000 .

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: