Η εφαρμογή που θα λύσει τα χέρια των επιβατών λεωφορείων και τρόλεϊ

Ένα από τα σοβαρότερα (αν όχι το σοβαρότερο) προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι που μετακινούνται συχνά με λεωφορεία και τρόλεϊ είναι η απουσία ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα δρομολόγια. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα φιλοδοξεί να δώσει μία νέα εφαρμογή τηλεματικής, η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο σε κινητά, όσο και σε υπολογιστές, και θα παρέχει συνεχή ενημέρωση για τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Έτσι, οι επιβάτες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να βλέπουν τι ώρα θα περάσουν τα επόμενα λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή καθυστερήσεις στα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι επιβάτες έχουν πρόσβαση, μέσω της τηλεματικής, μόνο στα επίσημα δρομολόγια τα οποία μεταβάλλονται καθημερινά στην πλειοψηφία των γραμμών, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε οχήματα και οδηγούς, αλλά δεν προβλέπουν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από αστάθμητους παράγοντες.

Σύμφωνα με το athenstransport, η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναπτύξει το νέο λογισμικό έχει ήδη υπογραφεί, και το λογισμικό αναμένεται να παραδοθεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι επιβάτες, θα έχουν τη δυνατότητα της λήψης ενημερωμένων πληροφοριών, εφόσον οι συσκευές που χρησιμοποιούν θα έχουν ενεργή πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη στιγμή της αναζήτησης και λήψης της πληροφορίας.

(?)

texnologia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: