Η Dunlop παρουσιάζει το νέο RoadSmart ΙV

Το RoadSmart ένα από τα πιο δημοφιλή ελαστικά στην γκάμα της Dunlop, ιδιαίτερα αγαπημένο από το ελληνικό κοινό της μοτοσυκλέτας, κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του. Το Roadsmart IV είναι πλέον γεγονός και προστίθεται στην γκάμα της Dunlop για το 2022.

Ακόμη δεν το έχουμε δοκιμάσει. Γιατί πολλά καλά λένε οι εταιρίες ελαστικών στα δελτία τύπου όμως όταν τα «φορέσεις» στη μοτοσυκλέτα σου και φας την τούμπα στη βροχή τότε σου λένε ότι εσύ φταις.

Φιλοξενούμε το δελτίο τύπου της Dunlop αλλά μέχρι εκεί. Μόνο όταν κάνουμε οι ίδιοι τη δοκιμή στο βρεγμένο δρόμο θα μπορούμε να σας πούμε αν είναι το νέο ελαστικό αποτελεσματικό ή όχι.

Τι λέει η Dunlop

Ένα ελαστικό ιδανικό τόσο για καθημερινή, όσο και για sport-touring χρήση που αξιοποιεί και συνδυάζει τις τελευταίες καινοτομίες της Dunlop. Στόχος του RoadSmart IV είναι να θέσει νέα πρότυπα για την ιδιαίτερα διευρυμένη γκάμα μοτοσυκλετών που καλείται να καλύψει παρέχοντας μεγάλη διάρκεια ζωής, εξαιρετική πρόσφυση όχι μόνο σε στεγνό, αλλά και σε βρεγμένο οδόστρωμα, παρουσιάζοντας σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες καθώς και γρήγορη επίτευξη θερμοκρασίας λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο το RoadSmart IV όχι μόνο καλύπτει πολλές και διαφορετικές μοτοσυκλέτες αλλά εξυπηρετεί και τις ανάγκες πολλών και διαφορετικών αναβατών.

Ένα ελαστικό που ξεπερνάει τα πλαίσια της sport-touring χρήσης

Βρισκόμαστε σε μία πολύ απαιτητική περίοδο στην πορεία της μοτοσυκλέτας καθώς αυξάνονται οι επιδόσεις και οι κυβισμοί των πλέον δημοφιλών μοντέλων, την ίδια ώρα που μπλέκονται οι ξεχωριστές κατηγορίες και αλληλοκαλύπτονται στις λύσεις μετακίνησης που προσφέρουν στους αναβάτες. Η Dunlop αντιμετωπίζει αυτή την απαιτητική περίοδο με ιδιαίτερη δημιουργικότητα και σχεδιάζοντας το νέο RoadSmart IV άνοιξε την ψαλίδα των δοκιμών συμπεριλαμβάνοντας κάθε κατηγορία των street μοτοσυκλετών, από τις naked και τις sport-touring μέχρι τις σύγχρονες Adventure και Crossover.

Η Dunlop θεώρησε αυτή τη διεύρυνση των κατηγοριών ως ευκαιρία για τη δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας γενιάς RoadSmart ελαστικών. Στόχος της νέας σειράς ελαστικών RoadSmart είναι να ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των αναβατών που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, όσο κι εκείνων που αποζητούν μία πιο σπορ συμπεριφορά σε κοντινότερες βόλτες σε επαρχιακούς δρόμους. Η έρευνα της Dunlop για τις ανάγκες ενός νέου street ελαστικού αποκάλυψε πως οι αναβάτες αναζητούσαν τον τέλειο συνδυασμό ανάμεσα στην σπορ απόδοση στο στεγνό οδόστρωμα, στο κορυφαίο κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα, χωρίς καμία θυσία στην σταθερότητα και την ευελιξία, κι όλα αυτά για αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Από τον συνδυασμό των παραπάνω δημιουργήθηκε το RoadSmart IV.

Μεγάλη γκάμα και δύο διακριτές προδιαγραφές

Το Dunlop RoadSmart IV έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες 17 από τις 20 μοτοσυκλέτες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Από αναβάτες ON-off μοτοσυκλετών με έμφαση στα ταξίδια όπως η BMW R1250GS, crossovers όπως η Yamaha Tracer, roadster όπως η σειρά Yamaha MT ή Kawasaki Z έως μεγαλύτερες και βαρύτερες τουριστικές μοτοσυκλέτες. Με αυτό τον στόχο, το τμήμα σχεδιασμού και κατασκευής της Dunlop επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός απίστευτα ευέλικτου ελαστικού.

Για να ανταπεξέλθει πλήρως στις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών μοντέλων και στα πιο δημοφιλή μεγέθη (120/70ZR17 εμπρός, 180/55ZR17 και 190/55ZR17 πίσω) η Dunlop έχει σχεδιάσει δύο ξεχωριστές εκδόσεις του RoadSmart IV. Η έκδοση SP είναι βελτιστοποιημένη για ελαφρύτερες και πιο σπορ street μοτοσυκλέτες, ενώ η έκδοση GT προσφέρει σταθερότητα και μεγαλύτερη αντοχή σε βαρύτερες τουριστικές μοτοσυκλέτες.

Τεχνολογίες που οδηγούν την κατηγορία sport-touring σε άλλο επίπεδο

Οι ίδιες καινοτόμες τεχνολογίες εφαρμόζονται σε όλες τις διαφορετικές εκδόσεις του RoadSmart IV. Στο επίκεντρο βρίσκεται η σύνθεση της γόμας από διαφορετικά μίγματα που εγγυώνται την πρόσφυση και την σταθερότητα σε διαφορετικά επίπεδα κλίσης, καθώς και ο σκελετός χωρίς ενώσεις από ενιαίο νήμα ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφη συμπεριφορά, γρήγορη επίτευξη θερμοκρασίας λειτουργίας και εξαιρετική απαγωγή πρόσθετης θερμότητας, επιβραδύνοντας έτσι την φθορά.

Φιλοσοφία «Just Ride»

Ο Luca Davide Andreoni, Marketing Manager της Dunlop Europe δήλωσε: «Η έρευνά μας έδειξε ότι οι αναβάτες αναζητούσαν εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, μεγάλη διάρκεια ζωής και εμπιστοσύνη κατά την σπορ οδήγηση. Αξιοποιώντας σειρά τεχνολογιών που έχουμε αναπτύξει από την μεγάλη αγωνιστική μας ενασχόληση και την εμπειρία μας από ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ελαστικά σε άλλες κατηγορίες, δημιουργήσαμε ένα νέο ελαστικό που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ενός πολύ μεγάλου και ιδιαίτερα σύνθετου συνόλου διαφορετικών αναβατών και μοτοσυκλετών. Η Dunlop έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία “Just Ride” με στόχο να παρέχει στους αναβάτες το βασικό εφόδιο για να βγουν έξω και να οδηγήσουν ανεξαρτήτως συνθηκών και στον ρυθμό που θέλουν, ώστε να επικεντρωθούν στη χαρά της οδήγησης. Εφαρμόζοντας αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργήσαμε ένα ελαστικό που θέτει νέα πρότυπα, το RoadSmart IV. Ένα καθημερινό sport-touring ελαστικό που ξεπερνά κατά πολύ τα πλαίσια της κατηγορίας sport-touring».

 

 

 

Η Dunlop παρουσιάζει το νέο RoadSmart ΙV gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: