Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτει σε ποιόν μοιάζει το μωρό και παραδέχεται πως…

Τι περιέχουν οι κουραμπιέδες της Ντόρας Μπακογιάννη που τους κάνει «τους καλύτερους που υπάρχουν»;

H Ντόρα Μπακογιάννη αποδεικνύει πώς μια πολιτικός μπορεί να είναι σοβαρή, ακομπλεξάριστη, με χιούμορ και, πάνω από όλα, ανθρώπινη χωρίς φανφάρες! Η Σάσα Σταμάτη συνάντησε τη «σιδηρά κυρία» της Νέας Δημοκρατίας στο γραφείο της, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκεί όπου καθημερινά περνά πολλές ώρες με τους συνεργάτες της, και μίλησε στα Παραπολιτικά για τον ρόλο της… γιαγιάς, για τα επτά εγγονάκια της και τη συνήθειά της να τα κερνάει σοκολατάκια, ενώ αποκάλυψε ότι είναι φαν του Τhe Voice.

Δύσκολες για σένα φέτος οι γιορτές χωρίς τον πατέρα σου.

Μου λείπει πάρα πολύ, γιατί δεν έχασα μόνο τον πατέρα μου, αλλά και τον καλύτερό μου φίλο. Τον άνθρωπο με τον οποίο μπορούσα να συζητήσω τα πάντα. Τα προσωπικά μου, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μου και ό,τι με απασχολούσε. Οταν έφαγα την πρώτη «χυλόπιτα» στη ζωή μου, πήγα στον μπαμπά μου και το είπα, δεν πήγα στην καλύτερή μου φίλη. Και η απάντησή του ήταν καθοριστική. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι θα με κεράσει ένα παγωτό και το δεύτερο ότι, «αφού δεν κατάλαβε εκείνος τι είχε απέναντί του, δεν έχασες τίποτα».

Μου είπαν οι συνεργάτες σου ότι είσαι φαν του «The voice». Ποιος coach σού αρέσει;

Είμαι μεγάλη φαν. Δεν θα σου πω ποιος coach μου αρέσει, γιατί είμαι ανάμεσα σε δύο. Επέμενε μια μέρα ο Ισίδωρος να το δούμε, εγώ αντιστεκόμουν, αλλά όταν το παρακολούθησα με συνεπήρε. Κυριολεκτικά κόλλησα. Ολα αυτά τα νέα παιδιά με τις καταπληκτικές φωνές, σε συνδυασμό με τους χαρισματικούς κριτές, δημιουργούν ένα καταπληκτικό θέαμα.

Το μωράκι του Κώστα και της Σίας σε ποιον μοιάζει;

Το μωρό είναι χαρά Θεού. Κατά την απόλυτα αντικειμενική μου άποψη, είναι ένας κούκλος. Μοιάζει του Κώστα ως προς το φύλο και στα υπόλοιπα μοιάζει στη μαμά του.

Είσαι πολύ καλή γιαγιά, λένε όσοι σε ξέρουν. Πηγαίνεις συνέχεια με τα εγγονάκια και σε παραστάσεις.

Προσπαθώ να τα πηγαίνω σε κάποιες ωραίες παραστάσεις. Είμαι η απόλυτη χαζογιαγιά. Τα κακομαθαίνω. Δεν με νοιάζει αν φωνάζουν οι μαμάδες τους γιατί τους δίνω μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, σοκολάτες. Δεν με νοιάζει καθόλου. Ας τα ταΐζουν αυτές φακές και μπάμιες και εγώ θα κάνω αυτό το οποίο τους αρέσει. Εχω βάλει στο κομοδίνο μου ένα κουτί με σοκολατάκια, έρχονται, το ανοίγουν και λένε: «Πήρα ένα, γιαγιά» – και έχουν πάρει τέσσερα.

Ακόμα και στο στυλ σου είσαι ξεχωριστή και πάντα καλοντυμένη. Σήμερα έχεις ένα Chinese look.

Τα περισσότερα κινέζικα ρούχα που έχω είναι παλιά. Τα είχα πάρει στα πρώτα ταξίδια μου στην Κίνα. Μου αρέσει αυτό το στυλ και τώρα είναι και στη μόδα. Γενικά μου αρέσει να νιώθω άνετα μέσα στα ρούχα μου.

Τώρα τις γιορτές θα φτιάξεις γλυκά; Τι έχεις ως σπεσιαλιτέ;

Κάνω τους καλύτερους κουραμπιέδες που υπάρχουν. Σου έχω φέρει να δοκιμάσεις. Είναι μια συνταγή της προγιαγιάς μου. Την πήρα από τη γιαγιά μου και τη μαμά μου και είναι το μόνο γλυκό το οποίο γίνεται σταθερά στο σπίτι μου και μοιράζεται στους φίλους. Είναι με βούτυρο, αμύγδαλο, αλεύρι, λίγο σουσάμι και κονιάκ.

Ντόρα Μπακογιάννη

Πιτσιρίκα έλεγες τα κάλαντα;

Βέβαια, και θεωρούσαμε τους εαυτούς μας και καλλίφωνες. Πηγαίναμε οι τρεις «αδελφές Τατά», η Αλεξάνδρα, η Κατερίνα και εγώ, μας έλεγαν: «Αχ, τι ωραία κοριτσάκια» και μας έδιναν ένα δίφραγκο ή ένα τάλιρο. Οταν γυρίζαμε στο σπίτι, ήμασταν τόσο περήφανες που είχαμε πολλά κέρματα. Δεν θέλαμε χαρτονομίσματα. Και το είδα τώρα και με τα εγγόνια μου, που πήγα να δώσω ένα πεντάευρω στον έναν και μου είπε: «Οχι, γιαγιά, δεν θέλω χαρτί, θέλω λεπτά». (γέλια)

Γιορτές πού θα πας;

Θα πάω στο Καρπενήσι με τα εφτά μου εγγόνια και με τα δύο μου παιδιά.

Θέλω να κλείσουμε ευχάριστα και με ευχές από σένα.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους το 2018 να είναι καλύτερο από το 2017 και πάνω απ’ όλα να έχουν υγεία και τη δύναμη να δουν αισιόδοξα το αύριο. Αυτό το οποίο μας λείπει σήμερα είναι η αισιοδοξία. Εχουμε πέσει σε μια γενικότερη κατήφεια, μια μορφή κατάθλιψης. Λοιπόν, μπορούμε και πρέπει να βγούμε από αυτό το τριπάκι.

Πηγή: zappit.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: