Η δήλωση στήριξης στο φεμινιστικό κίνημα που ήρθε μέσα από την πρόσφατη εμφάνιση της Meghan Markle

Η δήλωση στήριξης στο φεμινιστικό κίνημα που ήρθε μέσα από την πρόσφατη εμφάνιση της Meghan Markle

Εκτός από κομψότητα, η πρώην Δούκισσα ξέρει να «σκορπά» και τροφή για σκέψη μέσα από τα σύνολά της.

Από την πρώτη μέρα που γνωρίσαμε τη Meghan Markle στο πλευρό του Πρίγκιπα Harry πειστήκαμε ότι η προσωπικότητά της και η παρουσία της θα μας απασχολήσουν πολύ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Και έτσι έγινε. Η πρώην Δούκισσα του Sussex αποτελεί εδώ και χρόνια μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες αυτού του πλανήτη τόσο με τις ιδέες της όσο και με το ντύσιμό της.

Είναι αντισυμβατική, αληθινή και δε φοβάται να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη της, πράγμα που έχει κάνει πολλές γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της (και τη Βασίλισσα Ελισάβετ να δυσανασχετεί κάπως μαζί της). Και σε αυτήν τη φάση, λοιπόν, που είναι πια ελεύθερη από τα βασιλικά της καθήκοντα, η Meghan προσπαθεί διαρκώς να τονίζει τη σημασία των φετινών προεδρικών εκλογών στην Αμερική. Αυτό έκανε και πριν λίγες μέρες, όταν συναντήθηκε στον κήπο του σπιτιού της, στο Montecito, με τη φεμινίστρια και ακτιβίστρια Gloria Steinem, όπου και συζήτησαν για την ανάγκη να εμφανιστούν οι γυναίκες στις κάλπες φέτος, αλλά και κάθε χρονιά.

Στο ασπρόμαυρο βίντεο που θα δεις παρακάτω και στο οποίο διεξάγεται η συζήτηση ανάμεσα στις δύο γυναίκες, ακούμε τη Meghan Markle να λέει: «Οι άνθρωποι ξεχνούν πόσες δυναμικές γυναίκες σαν και εσένα πάλεψαν για να είμαστε εμείς εδώ τώρα», ενώ η  η Steinem συμπληρώνει: «Αν δεν ψηφίζεις, δεν υπάρχεις». Εκτός από τα -γεμάτα νόημα- λόγια, όμως, και τα ρούχα της πρώην Δούκισσας κρύβουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα.

Μιλώντας για γυναικεία ενδυνάμωση και ενθάρρυνση όλων των γυναικών να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η Meghan Markle επέλεξε να φορέσει κομμάτια, τα οποία σχεδιάστηκαν αποκλειστικά από γυναίκες. Το λινό, ριγέ παντελόνι της και το λευκό T-shirt ανήκουν στην Anine Bing, ενώ σχεδιάστρια των μαύρων πέδιλων που φόρεσε είναι η Stella McCartney. Δεύτερον, το κυρίαρχο χρώμα του outfit της ήταν το λευκό, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με το κίνημα των Σουφραζέτων (για αυτό και ονομάστηκε «Suffragette white»), του φεμινιστικού κινήματος που κατάφερε να θεσπίσει το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες πριν περίπου έναν αιώνα.

Διάβασε ακόμα: F/W 2020-21: Αυτά τα jewelry trends θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σεζόν

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: