Η δήλωση για τους Τούρκους που είχε κάνει πριν από ένα μήνα ο νέος υπουργός Άμυνας


Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, θα είναι ο επόμενος υπουργός Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο μετά την παραίτησή του.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τον περασμένο μήνα είχε προβεί σε μία δήλωση η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς είχε αναφερθεί με σκληρό τρόπο στο ενδεχόμενο να πατήσουν Τούρκοι το πόδι τους σε ελληνική βραχονησίδα.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε στις 19 Δεκεμβρίου, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την προκλητικότητα των Τούρκων και το έσχατο σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει η Αθήνα.

Στη δήλωση αυτή είχε απαντήσει με έντονο τρόπο ο (στο εξής ομόλογός του) Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, κάνοντας λόγο για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο και διαμηνύοντας: «Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ. Αυτή είναι η συμβουλή που δίνουμε στους γείτονές μας».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: