Η δικηγόρος που προσέλαβε… μαμά για τα παιδιά της και έγινε μεγαλοδικηγόρος

«Είμαι μια πολυάσχολη δικηγόρος που προσέλαβε μια ‘‘σύζυγο’’. Και τότε είδα την καριέρα μου να εκτοξεύεται», έτσι προλογίζει η Chris Morgan την ιστορία της ζωής της.

Αφού βρήκε πως η μητρότητα και η καριέρα είναι «πρακτικά ασυμβίβαστες», αποφάσισε να σκεφτεί ανατρεπτικά.

Προσέλαβε λοιπόν μια γυναίκα, τη Luisa, ώστε να γίνει η μαμά των δύο παιδιών της και να αναλάβει το μεγάλωμά τους, τις υποχρεώσεις τους και όλο το νοικοκυριό.

Με περισσότερο χρόνο στα χέρια της αλλά και μυαλό απαλλαγμένο από την καθημερινή οδύσσεια της ανατροφής, είδε την καριέρα της να απογειώνεται, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στη νομική φίρμα και πολύ περισσότερες αρμοδιότητες.

Και μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Με τόσα που πέτυχε μάλιστα άρχισε να αναρωτιέται μήπως οι άντρες συνάδελφοί της τα καταφέρνουν καλύτερα στον εργασιακό χώρο επειδή έχουν πάντα τον χρόνο και την ελευθερία να αφοσιώνονται στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

Λέει μάλιστα πως η πρόσληψη της νεαρής βραζιλιάνας «συζύγου» της ήταν ρίσκο, καθώς ζητούσε πολλά και η Morgan είχε περιορισμένο budget. Τελικά όμως «ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα ποτέ στη ζωή μου».

«Το να είσαι καλή μητέρα και καλή επαγγελματίας ταυτοχρόνως είναι κάτι πρακτικά αδύνατο», λέει. Τώρα μπορούσε να κάνει επαγγελματικά ταξίδια, να περνά τα Σαββατοκύριακα στο γραφείο και να λειτουργεί όπως και οι άντρες συνάδελφοί της, απαλλαγμένη από τις υποχρεώσεις της μητρότητας.

«Αυτό που μου επέτρεψε να πετύχω η Luisa σε μερικούς μόλις μήνες με έκανε να σκεφτώ αν οι άντρες δικηγόροι έχουν το πλεονέκτημα απλώς και μόνο επειδή έχουν γυναίκες να ασχολούνται με το οικιακό μέτωπο»…

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: