Η διακοπή μιας μόνο κακής συνήθειας μπορεί να αναζωογονήσει τη σeξουαλική ζωή – Ποια είναι αυτή

H διακοπή μιας μόνο κακής συνήθειας θα μπορούσε, σύμφωνα με τους ειδικούς, να βελτιώσει συνολικά τη σeξουαλική επίδοση. Το
κάπνισμα πολλών τσιγάρων καθημερινά μπορεί να βλάπτει σημαντικά τη σeξουαλική ζωή του ατόμου χωρίς το ίδιο να το γνωρίζει. Οι κίνδυνοι του καπνίσματος είναι μεγάλοι και ιδιαίτερα στην περίπτωση των ανδρών το κάπνισμα περιορίζει τη ροη του αίματος στο πέος καθιστώντας δυσκολότερη την επίτευξη στύσης.

 

Σύμφωνα με την ειδικό σeξουαλικής υγείας και ευεξίας SamanthaEvans, ο εθισμός στο τσιγάρο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία. Το κάπνισμα καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία αυξάνοντας την πλάκα στις αρτηρίες και μειώνοντας τη ροη του αίματος. Σαν αποτέλεσμα δημιουργούνται προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα που επηρεάζουν όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του πέους.

Μια μελέτη του 2003 στην οποία συμμετείχαν πάνω από 4.700 άνδρες με μέση ηλικία τα 47 έτη, βρήκε ότι αυτοί που κάπνιζαν πάνω από 20 τσιγάρα την ημέρα είχαν 60% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

Μια πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό επιστημονικό περιοδικό, βρήκε ότι η νικοτίνη έχει μια συγκεκριμένη επίδραση στη σeξουαλική λειτουργία.

Οι άνδρες που διέκοψαν το κάπνισμα είχαν περισσότερες σκληρές στύσεις και μπορούσαν αν επιτύχουν μια στύση ικανή για συνουσία 5 φόρες πιο γρήγορα από τους καπνιστές. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία γιατί λειτουργεί σαν ένας αγγειοσυμπιεστής που στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τη ροη του αίματος.

Η έρευνα δείχνει το πως τα τσιγάρα μπορούν να επηρεάσουν σε οργανικό επίπεδο τη σeξουαλική ζωή , αλλά η αλήθεια είναι ότι το κάπνισμα μπορεί να μειώσει και τη σeξουαλική επιθυμία ακόμα και σε εικοσάχρονους άνδρες.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι καπνιστές είχαν σeξουαλική επαφή λιγότερο από 6 φορές το μήνα, ενώ οι μη καπνιστές είχαν σeξουαλική επαφή τις διπλάσιες φορές.

Στην περίπτωση των γυναικών δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν τη σύνδεση μεταξύ του καπνίσματος και της σeξουαλικής διέγερσης, αλλά είναι πιθανό η νικοτίνη να επηρεάζει τη γυναίκα με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει τον άνδρα γιατί τόσο τα ανδρικά όσο και τα γυναικεία γεννητικά όργανα αιματώνονται καλά όταν διεγείρονται. Εάν λοιπόν το κάπνισμα μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος και να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σeξουαλική διέγερση και αίσθηση στις γυναίκες.

Φυσικά αν κανείς πάρει την απόφαση να διακόψει την κακή αυτή συνήθεια, τα οφέλη για την υγεία του θα είναι πολλά και δε θα περιορίζονται στη σeξουαλική επίδοση. Αν μάλιστα κανείς χρειάζεται ένα λόγο για να κόψει το κάπνισμα, θα πρέπει ίσως να κοιτάξει πέραν της σeξουαλικής δραστηριότητας. Η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει τη γενική υγεία, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακής νόσου , βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων και τέλος αναζωογονεί τη σeξουαλική ζωή του ατόμου. 

Πηγή : dailystar.co.

 

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: