Η Bridgestone παρουσίασε το Potenza Sport το  νέο ελαστικό επιδόσεων

Σε μια διαδικτυακή παρουσίαση με ξεναγό τον πρώην οδηγό της Formula 1, Stefano Modena, η  Bridgestone παρουσίασε το νέο Potenza Sport, ένα ελαστικό επιδόσεων που θα χρησιμοποιήσει η Maserati η οποία επιστρέφει στους αγώνες των  supercars.

Όπως είπαν οι ειδικοί της Bridgestone τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Potenza ενισχύουν τη συμπεριφορά του οχήματος,  τον έλεγχο και τη δυναμική οδήγηση για τη μεγιστοποίηση της συνολικής απόδοσης του σούπερ σπορ αυτοκινήτου. Δεν είναι τυχαίο ότι η Maserati εμπιστεύτηκε για την MC20, τον συγκεκριμένο τύπο ελαστικών της Bridgestone.

Τα Potenza δοκιμάστηκαν εξαντλητικά στην πίστα με την νέα MC20 της Maserati. Και ανταποκρίθηκαν καλύτερα από κάθε άλλη μάρκα η τύπο ελαστικών. Η Bridgestone έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη υψηλές επιδόσεις  της  MC20 με τα ειδικά ελαστικά Potenza, τα οποία διαθέτουν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος για βελτιωμένη απόκριση διεύθυνσης και σταθερότητα στις στροφές, μια νέα αναπτυγμένη σύνθεση γόμας που βελτιώνει το κράτημα και μια εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει την πίεση του αποτυπώματος ομοιόμορφα κατά τη στροφή. Συνδυασμένα, αυτά τα στοιχεία παρέχουν ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης για βέλτιστο συνδυασμό ελέγχου, ταχύτητας και σταθερότητας που ενισχύει τη συνολική απόδοση του supercar.

Για την ανάπτυξη και τελειοποίηση του νέου ελαστικού ρωτήθηκαν 3.800 οδηγοί από 9 χώρες. Δοκιμάστηκαν από τον οργανισμό TUV SUD, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα των δοκιμών απέδειξε ότι  το Potenza Sport επιτυγχάνει πολύ υψηλές επιδόσεις, σε στεγνό φρενάρισμα,  σταθερότητα στις στροφές και σε ευθεία όπως και σε βρεγμένα οδοστρώματα.Οι  δυνατότητες του ελαστικού τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα συνοδεύονται με μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Potenza S001.

Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ Bridgestone και Maserati έχει ρίζες στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτων. Τα ελαστικά Potenza της Bridgestone γεννήθηκαν λόγω της μακρόχρονης εμπλοκής της με τους αγώνες Formula 1, ενώ η MC20 σηματοδοτεί επιστροφή της Maserati στις αγωνιστικές της ρίζες. Η επίτευξη απίστευτων αποτελεσμάτων τόσο εντός όσο και εκτός πίστας αποτελεί μέρος του πρωτοποριακού DNA και των δύο εταιρειών.

Τόσο η Bridgestone όσο και η Maserati χρησιμοποίησαν εσωτερικά κέντρα Ε & Α και πρωτοποριακή τεχνολογία εικονικής ανάπτυξης για να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν τη νέα MC20 καθώς και τα ειδικά ελαστικά της. Μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας εικονικών μοντέλων ελαστικών, η Bridgestone μείωσε επίσης τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους και μειώνοντας τον χρόνο του έργου στην αγορά. Αυτό συνέβαλε σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία, με τον σχεδιασμό της MC20 να παράγεται σε περίπου 24 μήνες. Και για τους δύο ηγέτες της βιομηχανίας, η ενσωμάτωση καινοτόμων, βιώσιμων τεχνολογιών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, με μια ηλεκτρική παραλλαγή της MC20 να σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στο εγγύς μέλλον.

Η Bridgestone παρουσίασε το Potenza Sport το  νέο ελαστικό επιδόσεων gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: