Η Bridgestone φέρνει την πρωτοποριακή τεχνολογία ENLITEN με το πλήρως ηλεκτρικό ID.3 της Volkswagen

Η Bridgestone συνεργάστηκε με τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Volkswagen για να φέρει την πρωτοποριακή τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής ENLITEN, στο νέο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα του κατασκευαστή, το ID.3.

Η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία ENLITEN, η οποία επιτρέπει, στα ελαστικά να έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης, ενώ απαιτούν λιγότερα υλικά για την κατασκευή τους, εφαρμόζεται από την Bridgestone για πρώτη φορά στα ελαστικά Turanza Eco, ειδικά σχεδιασμένα για το ID.3. Η τεχνολογία ENLITEN προσφέρει τη δυνατότητα μιας εξαιρετικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ισχύος της μπαταρίας του ID.3.

Η ισχύς της μπαταρίας, επίσης, διατηρείται από το γεγονός ότι τα ελαστικά με την τεχνολογία ENLITEN είναι ελαφρύτερα, με έως και 2 κιλά λιγότερες πρώτες ύλες να απαιτούνται για την κατασκευή τους.

Η τεχνολογία ENLITEN, που κατασκευάστηκε για να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις σε βρεγμένο και την αντίσταση στη φθορά, συμβάλλει επίσης στον καλύτερο χειρισμό του ID.3, αυξάνοντας την απόλαυση στην οδήγηση.

Το  ID.3, που δημιουργήθηκε για να προσφέρει τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας σε περισσότερους καθημερινούς οδηγούς, είναι το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen που κυκλοφόρησε στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ID.3, η Volkswagen αναζήτησε ένα ελαστικό που να προσφέρει υψηλό επίπεδο απόδοσης τόσο στο βρεγμένο όσο και στο στεγνό, καλό φρενάρισμα, μεγάλη διάρκεια ζωής και, το σημαντικότερο, εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή η αντίσταση κύλισης μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη χρήση καυσίμου και, στην περίπτωση αυτή, στο εύρος λειτουργίας της μπαταρίας του ID.3.

Τα ελαστικά τεχνολογίας ENLITEN επιδεικνύουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης έως και 30 τοις εκατό σε σχέση με ένα κλασικό θερινό ελαστικό.  Αυτό συμβάλλει, σε ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα.

 

 

 

 

Η Bridgestone φέρνει την πρωτοποριακή τεχνολογία ENLITEN με το πλήρως ηλεκτρικό ID.3 της Volkswagen gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: