Η BMW σειρά 2 και η σειρά 5 τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Γερμανών

Ο θεσμός “Best Cars” είναι ένας από τους πιο έγκυρους και παραδοσιακούς διαγωνισμούς στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία αυτοκινήτου. Στην 46ή έκδοση της ψηφοφορίας των αναγνωστών του “auto, motor und sport” –διεξήχθη διαδικτυακά λόγω κορωνοϊού- η επιλογή έγινε από 386 τρέχοντα μοντέλα της αγοράς. Περισσότεροι από 100.000 αναγνώστες του περιοδικού ψήφισαν τα αγαπημένα τους μοντέλα σε δώδεκα κατηγορίες καθώς και σε μία γενική κατάταξη και μία κατηγορία για εισαγόμενα οχήματα.

Για την BMW, το 2022 ξεκίνησε με διπλή νίκη. Στην παραδοσιακή ψηφοφορία των αναγνωστών δύο από τα τρέχοντα μοντέλα παραγωγής της μάρκας κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους. Ας προσθέσουμε και τον τίτλο “Car of the Year” 2022 στη Νορβηγία που κέρδισε η  BMW i4.

Οι αναγνώστες του περιοδικού στη Γερμανία  επέλεξαν τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé και την BMW Σειρά 5 ως τα αγαπημένα τους μοντέλα στην compact και στην ανώτερη μεσαία κατηγορία.

Στην ψηφοφορία στη Γερμανία, το σημαντικό είναι ότι η BMW Σειρά 2 Coupé απέσπασε τον τίτλο μόλις λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση της. Εντυπωσίασε τους αναγνώστες του “auto, motor und sport” με την εξωστρεφή της σχεδίαση, τα άριστα ισορροπημένα οδηγικά χαρακτηριστικά, την κλασική πίσω κίνηση (RWD) και τα μοναδικά χαρακτηριστικά  των κινητήρων.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW 240i xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,8 – 8,1 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 200 — 185 g/km κατά το πρότυπο WLTP), με εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει ισχύ 275 kW/374 hp. Επίσης διατίθενται ένας 4-κύλινδρος βενζινοκινητήρας και ένας 4-κύλινδρος κινητήρας diesel.

Η BMW Σειρά 5 συγκέντρωσε το 18,4% των ψήφων και  αναδείχτηκε πρώτη στην κατηγορία “Upper Mid-Range” του διαγωνισμού. Για την τρέχουσα γενιά του Business Sedan & Touring μοντέλου, είναι η τέταρτη νίκη στην κατηγορία στο συγκεκριμένο θεσμό. Η σπορ, φινετσάτη σχεδίαση, οι δυναμικές επιδόσεις και η οδηγική άνεση σε πλήρη αρμονία καθώς και τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας είναι τα συστατικά της επιτυχίας της BMW Σειράς 5 απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το μοντέλο έχει μια εξαιρετική ποικιλία από κινητήρες. Ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών η σειρά 5 μπορεί να εφοδιαστεί με τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις κινητήρες diesel με τέσσερις, έξι ή οκτώ κυλίνδρους. Διατίθεται μία ευρεία γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων. Τέσσερις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις προσφέρονται για την BMW Σειρά 5 Sedan και τρεις αντίστοιχα για την BMW Σειρά 5 Touring. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive διατίθεται στάνταρ ή προαιρετικά για όλες σχεδόν τις εκδόσεις του μοντέλου.

 

 

Η BMW σειρά 2 και η σειρά 5 τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Γερμανών gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: