Η Beth Ditto γιορτάζει τα 10 χρόνια του περιοδικού LOVE και αυτό είναι ίσως το πιο πετυχημένο επετειακό εξώφυλλο

 Τώρα, στην επέτειο της δεκαετίας, το concept επιστρέφει σχεδόν ίδιο, με την Beth Ditto να εκφράζει σχεδόν απόλυτα όλα εκείνα που συντελέστηκαν μέσα σε αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον όσον αφορά σ” ένα σημαντικό μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πριν από μία δεκαετία χώλαινε και πολλοί ήταν εκείνοι που μάχονταν να κατακτήσουν πολλά από αυτά που σήμερα θεωρούνται αυτονόητα.

 

Η Ditto, που έγινε γνωστή από την indie rock μπάντα της, Gossip, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια διένυσε μία δική της πορεία. Αυτοπροσδιοριζόμενη, ως μία χοντρή, φεμινίστρια λεσβία από το Αρκάνσας, η Ditto έγινε γνωστή με την έντονη προσωπικότητά της και την τόλμη της που 10 χρόνια πριν ήταν τουλάχιστον άξια λόγου. Παντρεύτηκε την κολλητή της φίλη, Kristin Ogata στη Χαβάη, ενώ το ξαναέκαναν μετά από ενάμιση περίπου χρόνο στην πατρίδα τους, το Όρεγκον, περιμένοντας να νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομοφυλοφίλων.

Παράλληλα, μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια από το γuμνό εξώφυλλο στο LOVE, η Beth Ditto, αφού μίλησε δημόσια για τις σeξουαλικές της προτιμήσεις, άλλαξε πορεία στην καριέρα της, και ασχολήθηκε με τη μόδα. Έχει τη δική της plus size συλλογή ρούχων, ενώ το attitude της δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους διάσημους σχεδιαστές, όπως ο Jean Paul Gautier, στου οποίου τα catwalks συμμετείχε.

Το περιοδικό Love γιορτάζει τα 10 του χρόνια με τον καλύτερο τρόπο. Με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο, τόσο αισθητικά όσο και συμβολικά με ένα πρόσωπο που σηματοδότησε την αρχή του ελεύθερου και απαλλαγμένου από ταμπού περιοδικού και εξέφρασε μία καταπιεσμένη γενιά που σταδιακά απελευθερώνεται.

«Όλα έχουν αλλάξει τόσο πολύ…Παντρεύτηκα, χώρισα, ο γάμος των γκεί νομιμοποιήθηκε. Είχαμε μαύρο πρόεδρο, τώρα έχουμε τον Donald Trump και Brexit. Θέε. Έχουν συμβεί τόσα πολλά. Αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αν έχεις καρδούλα, είναι δύσκολο».

Ένα ακόμα λιθαράκι προς την καθολική ελευθερία έκφρασης όχι μόνο της άποψης αλλά και των επιλογών που συχνά κατακρίνονται και συγκρούονται με τα κατεστημένα πρότυπα. Όπως σημειώνει και η ίδια η Beth Ditto, τα πάντα έχουν αλλάξει τόσο πολύ…

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο . Σε περιμένουμε!

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/thelovemagazine

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: