Η αυλαία του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι ασφάλτου  στο μαγευτικό Πήλιο

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου ξεκινάει σήμερα ( 5 Ιουνίου) και τελειώνει αύριο (6 Ιουνίου). Συμμετοχή έχουν δηλώσει 52 πληρώματα  μεταξύ αυτών και  τέσσερα  της κατηγορίας R5, που ανεβάζουν το ενδιαφέρον στα ύψη.

Ο αγώνας ξεκινάει από το μαγευτικό Πήλιο και  προσμετρά στο κύπελλο αγώνων ράλι ασφάλτου όπως και του επάθλου ράλι ασφάλτου Βορείου Ελλάδος. Περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 81,6 χλμ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διήμερου 39ου “Ράλι Κένταυρος” αρχίζει με τον Τεχνικό Ελέγχο το Σάββατο  5 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00-13:00 στο χώρο του ΙΚΤΕΟ Βόλου, ενώ η έναρξη του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:05, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου ώστε να αγωνιστούν σε 4 Ειδικές Διαδρομές, εκ των οποίων η μια θα είναι υπό το φως των προβολέων.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου για το δεύτερο σκέλος των υπόλοιπων 4 Ειδικών Διαδρομών του αγώνα θα δοθεί στις 09:15 από το Service Park στα Χάνια,  με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο Xenia Πορταριάς.

Ο χώρος του Service Park θα βρίσκεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Αγριόλευκες, με το αρχηγείο του αγώνα να στεγάζεται στο Ξενοδοχείο Xenia, που βρίσκεται στη Πορταριά.

To “39o Ράλι Κένταυρος” θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε).

Πρεμιέρα στο Ράλι Κένταυρος κάνει και το δίδυμο  Αλυγιζάκη-Χατζηδάκη με το Skoda Fabia R5 της i-race! Το πλήρωμα από την Κρήτη θα συμμετέχει φέτος σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, οδηγώντας το Skoda Fabia R5 της i-race!

«Φέτος πήραμε την απόφαση να ακολουθήσουμε το θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου. Αν και τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε και σε χωμάτινους αγώνες, η απόφαση αυτή πάρθηκε καθαρά για οικονομικούς λόγους. Στα σχέδιά μας είναι και η συμμετοχή στο Ράλι Ακρόπολις, σε περίπτωση που υπάρχει στήριξη από χορηγούς.», ήταν τα λόγια του οδηγού της i-race.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του Skoda Fabia R5, καθώς στο περσινό Ράλι Κρήτης, το δίδυμο της i-race είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση, οδηγώντας το τσέχικο «όπλο».

Ο οδηγός του Skoda Fabia R5 αναφέρθηκε και στην ειδική Μελσσάτικα. «Τα Μελισσάτικα είναι μια άγνωστη για εμάς διαδρομή. Από εκεί και πέρα, ο Κισσός είναι μια πολύ όμορφη ανηφορική ειδική που όμως επισκιάζεται από το Καράβωμα, το οποίο πιστεύω είναι μιας από τις καλύτερες ασφάλτινες διαδρομές της χώρας μας. Όσο μεγαλύτερος είναι ένας αγώνας, τόσο το καλύτερο, καθώς στην εξίσωση μπαίνουν κι άλλα χαρακτηριστικά, όπως η στρατηγική, η σταθερότητα και η ευελιξία, τα οποία καθιστούν τον αγώνα πιο ενδιαφέρων! Η νυχτερινή ειδική μου αρέσει πολύ καθώς με τους προβολείς όλα δείχνουν πιο εντυπωσιακά και θα είναι μια διαφορετική εμπειρία.»

Συνοδοιπόρος στο φετινό «ταξίδι» του Λευτέρη Αλυγιζάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου είναι ο Μιχάλης Χατζηδάκης που θα βρίσκεται στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5 της i-race

Η αυλαία του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι ασφάλτου  στο μαγευτικό Πήλιο gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: