Η Audi δημιουργεί αυτοκίνητα που θα «μιλάνε» με τα φανάρια των δρόμων

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Μία νέα τεχνολογία αναπτύσσει η Audi, με την οποία θα επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να επικοινωνούν με τους φωτεινούς σηματοδότες των δρόμων.

Ειδικότερα οι οδηγοί, όταν είναι ακινητοποιημένοι, θα ειδοποιούνται έγκαιρα πότε τα φανάρια θα ανάψουν πράσινο, ενώ όταν πλησιάζουν στο φανάρι, θα μαθαίνουν αν θα προλάβουν να περάσουν προτού ανάψει κόκκινο, οπότε θα φρενάρουν έγκαιρα.

Η γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που ανήκει στην Volkswagen, θέλει με αυτή την τεχνολογία να κάνει την οδήγηση λιγότερο αγχωτική, εκτός από πιο ασφαλή. Ήδη, σύμφωνα με το BBC, η νέα τεχνολογία «V-to-I» (Vehicle-to-Infrastructure) ενσωματώθηκε στα μοντέλα A4 που κατασκευάσθηκαν μετά την 1η Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η εφαρμογή της σε μοντέλα Q7 εντός του 2017.

Τα οχήματα θα «μιλούν» με τα φανάρια ασύρματα, μέσω του υπολογιστικού «νέφους». Πιθανολογείται ότι η εν λόγω τεχνολογία θα μειώσει τα τροχαία που γίνονται στις διασταυρώσεις από οδηγούς που είτε βιάζονται να ξεκινήσουν, είτε από κακό υπολογισμό περνάνε με κόκκινο.

Κύριος στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας όμως, είναι η μείωση του άγχους. «Σχεδιάσαμε τη νέα τεχνολογία όχι τόσο ως χαρακτηριστικό ασφαλείας, όσο ως χαρακτηριστικό άνεσης και χαλάρωσης», δήλωσε ο αρμόδιος διευθυντής της Audi, Πομ Μαλχότρα.

 

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: