Η «Αποστολή» κοντά στους μαθητές και τις οικογένειές τους

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει και πάλι την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους.  Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρέθηκε την Τετάρτη 31/10 και την Πέμπτη 1/11 στη δοκιμαζόμενη, από το μεταναστευτικό, Λέσβο.

Με τη στήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών (IOCC), τη συνδρομή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυθύμνης κ. Ιακώβου και Μυτιλήνης κ. Χρυσοστόμου, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Γενικός Διευθυντής της κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας διένειμαν σχολικές τσάντες  με σχολικά είδη σε 600 παιδιά Δημοτικών σχολείων.

Οι Μητροπολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν και οι ίδιοι στη διανομή και βρέθηκαν κοντά στα μικρά παιδιά, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη διαρκή στήριξη των ακριτικών νησιών τόσο στον IOCC και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, όσο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους στο ακριτικό νησί.

Το ίδιο διάστημα το κλιμάκιο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» βρέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλονής για να μοιράσει «Δέματα Αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 190 οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε:

«Η πρόσφατη διανομή ανθρωπιστικής αρωγής στους κατοίκους της Καλλονής Λέσβου αφιερώνεται ταπεινά και καρδιακά στην αγαθή και ευλογημένη μνήμη της πρεσβυτέρας Στρατούλας Δήμου, η οποία «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας», είπε ο κος Δήμτσας και υπογράμμισε «η πρεσβυτέρα Στρατούλα υπήρξε ο αφανής και ακάματος συνεργάτης και συνοδοιπόρος τόσο στον συζυγικό και οικογενειακό βίο, όσο και στην ιερατική αποστολή και διακονία του αείμνηστου Παπα-Στρατή Δήμου, του «Καλού Σαμαρείτη» της ακριτικής Λέσβου.

Μαζί με τον παπα-Στρατή η Στρατούλα μοιράσθηκε την αγωνιστική ζωή της Ορθόδοξης πρεσβυτέρας, αλλά και το όραμα της Χριστιανικής αγάπης και αρωγής προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Μετά την κοίμησή του η πρεσβυτέρα συνέχισε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του διαμέσου του κοινωνικού παντοπωλείου της «Αποστολής» στην Καλλονή. Η «Αποστολή» υπόσχεται να συνεχίσει την ευλογημένη παρακαταθήκη του Παπα-Στρατή και της πρεσβυτέρας Στρατούλας».

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: