Η αποκάλυψη του Honda Urban EV Concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Honda Urban EV Concept unveiled at the Frankfurt Motor Show

Ένα νέο ηλεκτρικό όχημα αποκάλυψε η Honda  στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017. Η ονομασία του είναι  Urban EV Concept και πρόκειται  για ένα  πρωτότυπο που βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα. Μια πλατφόρμα που  ορίζει την τεχνολογική και σχεδιαστική κατεύθυνση ενός μελλοντικού, ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής Honda με μπαταρία.

Εξωτερική σχεδίαση

Το Urban EV Concept της Honda μία ‘βιτρίνα’ προηγμένων τεχνολογιών, μέσα σε απλές, εξελιγμένες σχεδιαστικές φόρμες. Οι χαμηλές και φαρδιές αναλογίες προδίδουν στο αυτοκίνητο ένα μυώδες στήσιμο που προδίδει τις σπορ επιδόσεις του. Οι συμπαγείς διαστάσεις υποδηλώνουν ότι είναι 100mm μικρότερο σε μήκος από το Jazz supermini. Το έμβλημα της Honda στο πρωτότυπο έχει μπλε κρυφό φωτισμό, που προαναγγέλλει ένα νέο σχεδιαστικό στοιχείο για τα μελλοντικά EV της εταιρίας. Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, διαδραστικά πολύγλωσσα μηνύματα φιγουράρουν ανάμεσα στους προβολείς, όπως χαιρετισμοί, συμβουλές για τους άλλους οδηγούς ή ενημερώσεις κατάστασης φόρτισης μπαταρίας.

Σχεδίαση εσωτερικού

Η ορατότητα του οδηγού από το Urban EV Concept είναι εξαιρετική χάρη στις λεπτές κολόνες A και ένα φαρδύ παρμπρίζ που δείχνει να αγκαλιάζει ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου. Η πρόσβαση στο όχημα (είσοδος/έξοδος) γίνεται μέσω θυρών με μεντεσέδες στο πίσω τμήμα. Η φίσα του ηλεκτρικού καλωδίου φόρτισης βρίσκεται στο καπό. Το  Urban EV Concept της Honda μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, σε δύο σειρές καθισμάτων από διαφορετικά υλικά. Για τη δημιουργία μιας αίσθησης σαλονιού, η εμπρός σειρά έχει επένδυση από φυσικό γκρι ύφασμα, με τις πλάτες των καθισμάτων, τις έδρες και τα υποβραχιόνια να κοσμούνται με μοντέρνες ξύλινες πινελιές. Οι πίσω ζώνες ασφαλείας εδράζονται στη μέση του καθίσματος, για να μπορεί η ζώνη να τυλίγεται πριν ο επιβάτης εξέλθει από το όχημα. Το ίδιο φινίρισμα ξύλου κοσμεί και τη μεγάλη ανεξάρτητη κονσόλα του ταμπλό. Εκεί βρίσκεται η κολόνα του τιμονιού, ένα σετ απλών διακοπτών ελέγχου, και μία πανοραμική οθόνη. Το ίδιο το ταμπλό ολοκληρώνεται από μία εκτεταμένη οθόνη που διατρέχει την κονσόλα σε όλο της το μήκος και φτάνει μέχρι τις πόρτες. Η κύρια οθόνη του ταμπλό παρουσιάζει διάφορες πληροφορίες του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του υπολοίπου φόρτισης της μπαταρίας. Οι εκτεταμένες οθόνες στις πόρτες κάνουν χρέη εξωτερικών καθρεπτών με τη βοήθεια ψηφιακών καμερών.

Honda Automated Network Assistant

To Urban EV Concept αποτυπώνει το όραμα της Honda για έναν κόσμο όπου μετακίνηση και καθημερινή ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Η προηγμένη λειτουργία Honda Automated Network Assistant ενεργεί σαν προσωπικός βοηθός, που μαθαίνει από τον οδηγό, ανιχνεύοντας συναισθήματα πίσω από τις αποφάσεις του στη συνέχεια, μπορεί να εφαρμόζει ό,τι έχει μάθει από παλιότερες αποφάσεις του οδηγού για να κάνει νέες επιλογές και υποδείξεις.

Honda Power Manager

Νέες μέθοδοι για τη διαχείριση μεταφοράς ενέργειας μεταξύ ηλεκτρικού δικτύου, οικιών και ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή εσόδων για ιδιοκτήτες EV στο μέλλον. Το Power Manager Concept της Honda που παρουσιάστηκε μαζί με το Urban EV Concept στη Φρανκφούρτη, είναι ένα έξυπνο σύστημα που μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια πιο αποδοτικά, επιστρέφοντας την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές στο σπίτι ή πουλώντας την στο δίκτυο.

Electric Vision

Η στρατηγική ‘Electric Vision’, την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά η Honda στην Έκθεση της Γενεύης 2017 περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ειδικής πλατφόρμας ηλεκτρικού οχήματος, με τεχνολογία πλήρους ηλεκτροκίνησης. Βασικά στοιχεία για την εξέλιξη του συστήματος θα είναι: ελαφρές μπαταρίες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας και προηγμένες λειτουργίες μεταφοράς ενέργειας – προς και από το όχημα.

Η αποκάλυψη του Honda Urban EV Concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: