Η απάντηση Βαρουφάκη σε άρθρο της Αυγής: Το Grexit, τα IOUs, οι κλειστές τράπεζες και τα λάθη στη διαπραγμάτευση

Η απάντηση Βαρουφάκη σε άρθρο της Αυγής: Το Grexit, τα IOUs, οι κλειστές τράπεζες και τα λάθη στη διαπραγμάτευση

Ο τέως υπουργός Οικονομικών απαντά με επιστολή στο άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα και στο οποίο τον χαρακτήριζε «μετεξεταστέο» της πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, το άρθρο περιέχει επτά συγκεκριμένες ανακρίβειες, στις οποίες ο ίδιος απαντά.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι ο φόρος στα ATM δεν ήταν δική του πρόταση, υποστηρίζει ότι ποτέ δεν απέκρυψε το γεγονός ότι ηχογραφούσε το και μάλιστα, όπως λέει, είχε υποχρέωση να το κάνει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «σκανδαλωδώς δεν κρατούνται πρακτικά εκεί» και διερωτάται πώς αλλιώς θα έδινε αναφορά στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο.

Για το κλείσιμο των τραπεζών, είχε εκπεκφρασμένη άποψη ότι capital controls και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες και για το δημοψήφισμα πως ήταν απόφαση του πρωθυπουργού και ο ίδιος δεν γνωρίζει αν υπήρξαν εισηγητές. 

Λέει μάλιστα: «Γνωρίζω ότι μας μάζεψε για να μας το ανακοινώσει και όλη η διαπραγματευτική ομάδα στηρίξαμε αυτή την επιλογή».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι «ένα μήνα πριν, όλοι μας, μαζί και με τον πρωθυπουργό, θεωρούσαμε ότι ήταν δύσκολο να κερδηθεί ένα δημοψήφισμα, επειδή ο αντίπαλος μας, η τρόικα εσωτερικού, θα συνέδεε το όχι με το »

Για το άνοιγμα των τραπεζών σημειώνει ότι ήταν κοινή πεποίθηση τόσο του ιδίου όσο και του πρωθυπουργού ότι οι τράπεζες θα άνοιγαν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα, καθώς εκτιμούσαν πως θα υπήρξε άμεση συμφωνία, καλύτερη με το «Όχι», χειρότερη με το «Ναι», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Αναφερόμενος, δε, στο παράλληλο νόμισμα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Αλέξης είχε σε τηλεοπτική του συνέντευξη επιβεβαιώσει ότι ως υπεύθυνη πράγματι μελετούσαν ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: