Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα κορονοϊού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου


Απάντηση έδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που αφορούν σε εννέα υγειονομικούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια. Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο νοσοκομείο τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στον χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ” οίκον περιορισμό. Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να «κερδίσουν» λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα, σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 εννέα εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: