Η απάντηση της Liberation στον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Κόντρα ανάμεσα στη γαλλική εφημερίδα Liberation και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ξέσπασε μετά τα όσα είπε ο δεύτερος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της Liberation για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είπε πως η δεν είναι «καμία σπουδαία εφημερίδα» και συμπλήρωσε: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχη του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά. Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της διαδικτυακής έκδοσης της Liberation η οποία θέλησε να απαντήσει με ένα μακροσκελές κείμενο.

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή αρχικά στα πεπραγμένα του Μπάμπη Παπαδημητρίου η εφημερίδα χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις δηλώσεις, και δίνει τη δική της απάντηση.

Αποκαλεί fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία του Μπάμπη Παπαδημητρίου με τον Άρη Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014, και προσθέτοντας πως η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. έχει κάποια «υποσυνείδητα μηνύματα».

Στη συνέχειά κάνοντας αναφορά στη φράση περί: «πλέμπας δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις αυτές: «τόσο υπερβολικές και γελοίες που θα μπορούσαμε να γελάσουμε».

Η εφημερίδα όμως στέλνει και μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας: «Τα σχόλια ενός από τους βουλευτές του, 48 ώρες μετά την εκλογική νίκη, είναι κάτι που θα πρέπει να τον απασχολήσουν».

Πηγή: newsbeast.gr-politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: