Η απάντηση στις καταλήψεις με υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι αντιδράσεις

Από σήμερα, σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στο σχέδιο του υπουργείου για την κάλυψη των χαμένων ωρών διδασκαλίας, όπως παρουσιάστηκε από την κα Κεραμέως, αυτό θα γίνει με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» τονίζει.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
Από αύριο (σ.σ σήμερα), στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις πανικού και δήθεν πυγμής απέναντι στους μαθητές

Επίθεση στην υπουργό Παιδείας με αφορμή τις σημερινές της δηλώσεις σχετικά με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης και την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν λόγω καταλήψεων εξαπέλυσε η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου σε ζητήματα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Με κινήσεις πανικού και επίδειξη δήθεν «πυγμής» απαντά η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις δίκαιες κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος. Το μόνο που ξέρει να κάνει εξάλλου, όπως έχει αποδείξει», σημειώνει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «με δήλωσή της που μοίρασε στον Τύπο ενημερώνει ότι… διατάσσει εντός της ημέρας τους διευθυντές των σχολείων να καταρτίσουν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που θα εφαρμοστεί από αύριο (!) και «τιμωρεί» (τουλάχιστον, σίγουρα έτσι φαντάζεται) εκπαιδευτικούς και μαθητές με μαθήματα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες».

ΚΚΕ: Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές και δεν παίρνει κανένα μέτρο

Όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος «η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές και δεν παίρνει κανένα μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων. Την πιάνει υποκριτικά ο πόνος για τα ανοιχτά σχολεία, ενώ κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια, κι ενώ την ίδια στιγμή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι βρίσκεται στον αέρα η συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας για τις χιλιάδες των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω covid».

Από τον Περισσό γίνεται λόγος «για τις απαράδεκτες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας», ενώ σημειώνεται πως «οι μαθητές έχουν δίκιο. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ακούσει τους μαθητές και τα δίκαια αιτήματά τους και να τα επιλύσει τώρα!».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: