Η ανακοίνωση του οίκου Gucci για τον Παρθενώνα

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ/ ΜΠΕ μετέδιδε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ για το αίτημα του οίκου Gucci, υπήρξε η δέσμευση πως ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, ο οίκος σκόπευε να προβεί σε χορηγία (της τάξης των 2 εκ. ευρώ στο πλαίσιο μιας πενταετίας, σύμφωνα με πληροφορίες) στα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης ή σε οργανισμό που θα υπεδείκνυε η Υπηρεσία.

Δεν παρέλειπε, δε, να τονίσει τα τεράστια οφέλη που θα προέκυπταν από τη διαφημιστική δαπάνη, αλλά και από τον ευρύτερο τηλεοπτικό χρόνο προβολής των μνημείων και της Αθήνας, που σε βάθος χρόνου υπολογίστηκε στα 55 εκ. ευρώ. Εν κατακλείδι, η εκδήλωση, όπως ανέφερε το υπόμνημα, θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την αλλαγή κλίματος στα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της χώρας.

Την Τετάρτη, ο οίκος Gucci εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ορισμένα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που στη συνέχεια μεταδόθηκαν από τη La Repubblica, σχετικά με ένα ποσό 56 εκατομμυρίων ευρώ, που υποτίθεται ότι πρόσφερε ο οίκος, για μια πολιτιστική συνεργασία που σχετίζεται με project στην περιοχή της Ακρόπολης».

Μάλιστα, εκπρόσωπος της εταιρίας Gucci δήλωσε: «Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνηθεί η δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν είναι κάτι καινούριο για το brand μας — τα τελευταία χρόνια, η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Παλάτσο Στρότσι στη Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, την έπαυλη Chatsworth House στην Αγγλία και το μουσείο LACMA στο Λος Άντζελες. Η εικασία που δημοσιεύθηκε σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική προσφορά, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως εσφαλμένη και δεν έχει καμία βάση. Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το Repubblica.it και κάποιες άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, δεν επαληθεύτηκαν από εμάς με κανένα τρόπο».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: